09/10/2023

Karesi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi

Karesi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi Karesi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, engelli bireylerin, moral ve motivasyonlarını yükseltmek, sosyal becerilerini geliştirmek, aile içi uyumu sağlamak amacıyla engellilere ve ailelerine hizmet vermesi planlanmıştır.

Engelli bireylerin yakın ve uzak çevresine uyumunu sağlayacak becerilerin öğrenilmesine yönelik sosyal uyum ve kişisel idare programlarını kapsarken hem de aileleri için psikolojik destek hizmetlerini kapsamaktadır.

AÇILACAK KURSLAR
• Temel Motor Becerileri Geliştirme
• Kasiyer Eğitim Bölümü.

AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ
• Aileye yönelik psikolojik destek hizmetleri
• Aileye yönelik sosyal danışmanlık hizmetlerini içermektedir.

DİYETİSYEN HİZMETİ
Çevresel beslenme sorunlarına yönelik destek sağlamak ve obeziteyi engellemek amacı ile engelli birey ve ailesine İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile ücretsiz diyetisyen hizmeti sağlanması planlanmaktadır.

EKOLOJİK TARIM ve HOBİ BAHÇESİ
Engelli bireylerin enerjilerini tarımla atmalarını sağlayarak rehabilite etmek, gelecekte edinecekleri organik tarım bilgisi ile ekonomik özgürlük ve sosyal güven kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla bir tarım alanı oluşturulacaktır.

PSİKOLOG HİZMETİ
Psikolojik danışmanlık hizmeti, bireylerin kendilerini daha iyi tanımalarını, yaşadıkları problemlerin nedenlerini fark ederek bu problemleri etkili biçimde çözmelerini hedefleyen profesyonel bir yardım hizmetidir. Karesi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından engellilere ve engelli ailelerine ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verilecektedir. Merkezimizde engelli bireylerin ve engelli ailelerinin psikolojik durumları değerlendirilerek psikolojik sorunların çözümüne yönelik yüz yüze görüşmeler yapılacaktır.

İSTİHDAM DANIŞMANLIĞI
Karesi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, iş arayan engellilere iş bulma sürecinde destek verecektir. Merkezimizce çalışabilecek durumda olan engelli bireylerin isimleri ve engel durumları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan ilgili birimlerine bildirilerek, il ve meslek edinmelerini ve istihdamlarına yönelik olarak gerekli iş birliği çalışmaları yapılması planlanmaktadır.