05/01/2018

Öğrenci ve velilerden Karesi'ye tam not

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Şamlı Mahallesi'ndeki okullarda öğrenci ve velilere tek tek belediye çalışmalarını sordu. Öğrenciler; çöplerin toplandığını, yollarının, parklarının, spor alanlarının yapıldığının yanıtını verirken, veliler de çocuklarının okula daha istekli gittiği belirtti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi Karesi-Şamlı Şehit Mustafa Adışen Ortaokulu ve Şamlı İmam-Hatip Ortaokulu'nda öğrencileri ziyaret etti, okullara yapılan sosyal donatı alanlarını ve kütüphaneleri inceledi. Okullara 10 milyon liralık yatırım yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu kez çevre kırsal mahallelerden taşımalı sistemle eğitim veren Şamlı'daki Şehit Mustafa Adışen Ortaokulu ve İmam-Hatip Ortaokulu'nda öğrenci veliler ile sınıflarda buluştu. Başkan Yılmaz, girdiği her sınıfta öğrenci ve velilere mahallelerinde; çöpün toplanıp toplanmadığını, yollarının, parklarının, spor alanlarının yapılıp yapılmadığını sordu. Veliler, belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını, özellikle okullara yapılan sosyal donatı alanları sayesinde çocukların okula isteyerek gittiğini söyledi. Öğrenciler de çöplerin toplandığını, yollarının, parklarının, spor alanlarının yapıldığının yanıtını verdi.

BELEDİYE MÜDÜRLERİ ÖĞRENCİLERLE KİTAP OKUYACAK
Başkan Yılmaz, ayrıca Karesi Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenlenen proje çerçevesinde okullardaki sınıflara konan kütüphaneleri de inceledi. Başkan Yılmaz, birim müdürlerine sınıflarda öğrenciler ile birlikte kitap okuma ödevi verdi.
Karesi-Şamlı Şehit Mustafa Adışen Ortaokulu ziyaretinde öğrenciler, Başkan Yılmaz'a şarkı söyledi ve gitar istedi. Başkan Yılmaz'ın talimatı ile 3 adet gitar, bir saat içerisinde öğrencilere teslim edildi.