12/08/2014

Kurtdereli Mehmet Pehlivan sergisi açıldı

Kurtdereli Mehmet Pehlivan sergisi açıldı Karesi Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi giriş katında Kurtdereli Mehmet Pehlivan fotoğraf sergisi açıldı.

Sergiye, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı katıldı. 102 ayrı fotoğraftan oluşan sergiye vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, "Dünyada ülkeler kültürleri ile anılıyor. Bizimde güreşimizin tarihi bir anlamı var. Balıkesir’de çok güzel güreşçiler yetişiyor. Artık onları dünyaya tanıtmanın zamanı geldi diye düşünüyoruz. Belediyeler olarak buna ilgi gösterip kaliteli sporcuların yetişmesini istiyoruz. Marifet iltifata mazharmış. Bunsan sonra her güreşte çekilen fotoğraf bir sonraki güreşlerde hatıra olarak sergilenmeye başlanacak. Amacımız Kurtdereli Güreşlerini dünya sporu haline getirmek ve kıspet giymiş güreşçilerimiz dünya platformlarında tanınmış ve turizme katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Seneye güreşlerimiz iki gün olmak üzere festival olarak ta 5 gün olmak kutlanacak” dedi.Son olarak konuşan Kurtdereli Güreşleri ağası Abdullah Altıntaş ise, "Böyle güzel bir sergi için belediyeye teşekkür ediyorum. Gençlerin güreşi tanımaları için güzel bir organizasyon yapıldı. Buradan tüm Balıkesirlileri ve güreş severleri Pazar günkü Kurtdereli Er Meydanı'na güreşçileri izlemeye davet ediyorum” dedi. Sergi 3 gün açık kalacak.