05/08/2016

Karesi, meclisinde darbecilere lanet, şehitlere dua okundu

Karesi Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi'nde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için dua okundu. Parti grup başkanlarının darbe girişimi ile ilgili bildiri okuduğu toplantıda Başkan Yücel Yılmaz, halkın parti gözetmeksizin Cumhurbaşkanının talimatı ile meydanlara indiğini ve darbecilere darbe yaptığını söyledi. TÜİK önündeki alanın adı, '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak belirlendi.

Karesi Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Cuma namazının ardından Başkan Yücel Yılmaz'ın başkanlığında toplandı. Meclis, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve FETÖ darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden tüm şehitler adına dua okunması ile başladı.
FETÖ terör örgütünü ağır bir şekilde eleştiren AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 15 Temmuz günü FETO terör örgütünün Türkiye'de bir kalkışma hareketi ile ülkemizde demokratik süreci durdurup kendilerine göre bir darbe girişiminde bulunmaya kalktıklarını söyledi. Örgüt üyelerinin 40 yılı aşkın bir çalışmanın sonucunda Devletin her yerine sızdıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Örgüt, farklı şekillerde devletin üst yönetimlerini eline geçirmiş, askeriye, adliye, savcılık, hakimlik ve Vergi Sistemi gibi kritik noktaların hepsine yerleşmişler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olduğu için çok şanslıyız. Bu girişimin gerçek olduğunu anlayan halk parti gözetmeksizin Cumhurbaşkanımızın talimatı ile meydanlara indi. Polis, asker ve vatandaşlarımızın da içerisinde yer aldığı 240 kahramanımızı şehit verdik. Ben bu girişimi lanetliyorum, ben meclis üyelerimizden şehitlerimiz için Fatiha okumalarını ardından da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını istiyorum" dedi.

TÜİK ÖNÜNDEKİ ALANIN ADI:
'15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI' OLDU
15 Temmuz'dan beri demokrasi nöbetinin tutulduğu Balıkesir Valiliği'nin önünde, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Avukat Ömer Marmaralı'nın başkanlığında gençlik kolları yönetimi ve gençlik kolları üyeleri Valilik önündeki alanın adının '15 Temmuz Milli İrade Meydanı', Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) önündeki alanın adının da '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olması için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, il protokolü ve çok sayıda vatandaş da imza atarak destek verdi. Toplanan imzalar Büyükşehir Belediye meclisine önerge olarak sunuldu ve Valilik önündeki alanın adı '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' olarak belirledi. Yine AK Parti Gençlik Kolları'nın topladığı imzalar neticesinde Karesi Belediyesi meclisine önerge sunuldu ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) önündeki alanın adı da '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak belirlendi.

"GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Serkan Sarı, "15 Temmuz 2016 gecesi FETO terör örgütünün laik parlamenter demokrasimize ve halk iradesine karşı yapmış olduğu kalkışmayı nefretle kınıyoruz. Kalkışma sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımız kahramanca direnerek demokrasimize özgürlüğe laikle adalete sahip çıktı. Hainlerin yapmış olduğu bu kalkışma tüm siyasi partilerin, parlamentonun ve halkımızın kararlı ve dik duruşu ile durdurulmuştur. Ülkemizin yaşadığı bu karanlık günlerden biran önce çıkıp aydınlık günlerimize kavuşmak için gün birlik olma günüdür" dedi.

"DEMOKRASİMİZ ZARAR GÖRMÜŞTÜR"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı Yusuf Özenç, "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde maalesef yıllardır resmi kurumlara sızmış olan çeteler, darbe girişiminde bulunmuş ve suçsuz insanların, memleketimizin itibarının ve demokrasimizin büyük zarar görmesine neden olmuşlardır. Bu darbecilere en altından en üstündekine kadar hepsine Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerekli dersi veriyor. Suçluyla suçsuzu iyi ayırarak bu dersler verilmeli" dedi.