06/01/2017

Karesi Kent Konseyi 2030 Kalkınma Hedefleri'ni çalıştı

Karesi Kent Konseyi, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni çalıştı.

Karesi Kent Konseyi, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni çalıştı. Yapılan toplantıda Kent Konseyi ile bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sorunla karşılaştıktan sonra 'ben ne yaparım' diyen bir şehre değil, sorunu önceden fark edip, çözüm üretebilen bir şehre ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Bu yalnızca yerel yöneticilerin ya da meclis üyelerin altından kalkamayacağı kadar ağır sorumluluk. Her yönümüzle buna hazırlanmamız lazım, bu yükü beraber sırtlamamız gerekiyor. Bizim sloganımız 'şehrin sakinleri değil, sahipleri olalım. Şehrin her köşesinde, bizim uzlaşma içerisinde hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ADIMLAR

Karesi Kent Konseyi'nin ilçenin her kesimini en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Yılmaz, şehir için atılan her adımın sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz, "Şehirle ilgili düşünen, tavsiye eden, farklı grupları harekete geçirebilen, siyasetsiz, farklı fikirleri ortaya koyabilen bir Kent Konseyine ihtiyacımız var. Eğer bu olursa katılımcı belediyecilik anlayışını ortaya koyarak, insanlara kendimizi daha rahat anlatabiliriz" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'NİN MOZAİĞİ

Balıkesir'in Türkiye'nin bir mozaiği olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Balıkesir'de her yapıda, her görüşte insan var. Çok daha iyi noktalara gelebiliriz. Herkesin aş, iş bulabileceği bir şehir Balıkesir. Bunların doğru yönetilmesi gerekiyor. Biz; nitelikli, bizden bir şeyler alan değil bize bir şeyler verebilen bir göç istiyoruz. Geldiği zaman kalitemize kalite, ekonomik gücümüze çok şey katsın. Tüm bunlar, şehrin ve sizlerin istemesiyle ve hayaliniz olmasıyla alakalı. Biz de bu konuyla dertlendik" dedi.

TAŞI TOPRAĞI ALTIN

Balıkesir'in Bakanlıklardan en fazla yatırım alan ve kısa süre içerisinde yıldızı parlayacak bir il olduğunu söyleyen Yılmaz, "Şehrin her noktasında şuanda albenisi olan işler yapılıyor. Balıkesir'in taşı toprağı altın dedirtecek çalışmaları yapıyoruz. Başarılı olma da tek kural vardır; yerelde güçlü olacaksın. Şehrin güçlü ise devletin güçlü olur. Devletin güçlü olursa dünyada söz sahibi olursun" açıklamasında bulundu.

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ

Balıkesir'in Türkiye'ye tanıtılması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, Karesi Kent Konseyi'nin Karesi İlçesi'ni en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti. Karesi Belediyesi olarak nitelikli insan gücünü şehre çekecek bir sosyal hayatı düzenlemeye çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz, "Balıkesir 3,5 yıl içerisinde ulaşımı kolay bir merkez haline gelecek, kısa süre içerisinde yıldızı parlayacak. Yaşanacak bu gelişmelere gerek sosyal hayatımızla, gerek altyapımızla gerekse kentsel dönüşüm projelerimizle hazır olmalıyız" dedi. Yılmaz'ın konuşmalarının ardından Karesi Kent Konseyi; 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni ve bu hedeflere ulaşmada yerel yönetimlerin rolünü çalıştı.