28/09/2014

Karesi Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Karesi Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı Karesi Belediyesi, Pugedon adı verilen 'Sokak Hayvanlarını Doyurma Geri Dönüşüm Kutusu' ile hem sokak hayvanlarının beslenmesine, hem de geri dönüşüme katkı sağlayacak bir projeye imza atıyor.

Karesi Belediyesi, pugedonları Pazartesi günü saat 17.00’de Dumlupınar Mahallesi Anafartalar Caddesi’nde bulunan Hacı Ali Cami’nin yanındaki parktan başlayarak 5 farklı noktaya yerleştirecek. Sokak hayvanlarını doyuran akıllı geri dönüşüm kutusunun açılışını Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yapacak.
PUGEDON NEDİR?
Pugedonlar sayesinde hem pet şişelerin geri dönüşümü sağlanacak, hem de sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçları giderilecek. Vatandaşların geri dönüşüme gönderdikleri teneke kola kutusu, pet şişe, soda şişesi, meyve suyu kutusu, şampuan şişesi, deterjan bidonları gibi atıklar, hayvanlara mama olarak geri dönecek.