20/09/2016

Eğitimci başkan öğrencileri yalnız bırakmadı

Yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk gün ilçedeki bazı okulları ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya gelen Eğitimci Başkan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çocukların vatan ve millet sevgisini, laik demokratik hukuk devletine bağlı birer birey olmayı okullarda öğrendiğini söyleyerek, "Birbirinizi sevin, birbirinize saygı duyun" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ilk gününde sabah erken saatlerde okulları ziyaret ederek, eğitimciler ve öğrencilerle bir araya geldi. Çiğdem Batubey Ortaokulu, Sakarya İlkokulu, Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu, Albay C.Tayyar - Nuran Oğuz Ortaokulu'nu ziyaret eden Başkan Yılmaz, yeni eğitim-öğretim yılının açılış törenlerine katıldı, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle buluştu, öğretmenler ve okul müdürleriyle bir araya gelerek, okulların eksikleri konusunda bilgiler aldı. Çocukların vatan, millet sevgisini, arkadaşlığı, laik demokratik hukuk devletine bağlı birer birey olmayı okullarda öğrendiğini söyleyen Yılmaz, "Birbirinizi sevin, saygı duyun" dedi.

SİZLER, GELECEĞİMİZSİNİZ

Yeni dönemin ilk gününe Çiğdem Batubey Ortaokulu'ndaki açılış programıyla başlayan Yılmaz, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Sevgili öğrenciler, okullarımızı sizler için güzelleştirdik. Boyasını, çevre düzenlemesini yapıp sizlere teslim ettik. Siz de evinizi olduğu gibi okulunuzu temiz tutmaya çalışın. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizleri seviyoruz. Bizler Karesi Belediyesi olarak Karesi'deki öğrencilerimizi her alanda destekliyoruz" dedi.

DEVLETİNE BAĞLI BİREYLER

Eğitime yönelik çalışmalarının ve hizmetlerinin yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, "Okullar bizde eğitim ve öğretim diye ikiye ayrılıyor. Öğretim kısmı, farklı kurumda, her zaman yapılabilen ama eğitim kısmı ise sadece okulda yapılan bir kısım. Biz burada vatan ve millet sevgisi, arkadaşlığı, laik demokratik hukuk devletine bağlı birer birey olmayı öğreniyoruz. En fazla öğrenmeniz ve üzerinde durmanız gereken konu da laik demokratik hukuk devleti içerisinde birbirimize saygılı bir şekilde yaşamayı öğrenmektir" açıklamasında bulundu.

18 OKUL, HAYAT BULACAK

Çocukların fiziksel olarak en fazla zaman geçirdiği okulların şartlarını iyileştirmek ve güzelleştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Yakında tüm okullarımızdaki değişikliği göreceğiz. İlçemizdeki 12 okulda geçtiğimiz yıl 'Okullar Hayat Olsun' dedik, bu senede 18 okulumuzu projeye dahil ettik. İnşallah yaptığımız bu çalışmalar kalıcı olur. Siz de evinizi olduğu gibi okulunuzu temiz tutmaya çalışın. İstiyoruz ki tüm okullarımız çok güzel olsun, çocuklarımızın buralarda güzel anıları olsun. Hepinize başarı dolu eğitim ve öğretim yılı diliyorum" açıklamasında bulundu.

BİRBİRİNİZİ SEVİN, SAYGI DUYUN

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay'ın da eşlik ettiği okul ziyaretleri kapsamında Çiğdem Batubey'in ardından Sakarya İlkokulu'na geçerek buradaki açılış törenine katılan Yılmaz, "Okul her şeyi öğrendiğiniz yer. Ama en çok öğrenmeniz gereken şey vatan sevgisi ve millet sevgisi. Bu da sizlerin oturduğunuz sıralarda oluyor. Birbirinizi severek, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, kültürümüzü iyi öğrenerek güzel bir geleceğe hazırlanıyorsunuz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun alt yapısını en iyi şekilde oluşturmanız lazım" dedi.

BAŞKAN'A PLAKET

Çocukların eğitiminde velilere, özellikle de anneler büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, "Eğitimin önemli bir ayağı da ailedir. Özellikle annelerimiz olmasa gelecek nesle aktarabileceğimiz bilgi birikimimiz olmaz" açıklamasında bulundu. Sakarya İlkokulu Müdürü Yeliz Gaser ise Başkan Yılmaz'a eğitime yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, plaket takdim etti. Yılmaz, daha sonra Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu, Albay C.Tayyar - Nuran Oğuz Ortaokulu ve Albay C.Tayyar - Nuran Oğuz Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilere hediyeler dağıttı.