17/06/2014

Kurumuş otlara karşı temizlik çalışmaları başlatıldı

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce yürütülen yol ve kaldırım temizleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Hocaoğlu, Karesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Çekim ile birlikte Çamlık mevkiinde yapılan ot temizleme faaliyetlerini yerinde inceledi. Hocaoğlu, son günlerde artan yağışlar nedeniyle özellikle yol ve kaldırım kenarlarındaki otların hızla büyümüş olduğunu ve bunların kuruyarak yangına neden olabileceklerini belirterek, “Büyüyen otlar, hem şehir estetiğini bozmakta, hem de kuruyarak yangına neden olabilmektedir. Bu bakımdan Karesi Belediyemiz, yaz mevsimi öncesinde ilçemizde, Belediye başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatıyla bir çalışma başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen bu çalışmalar, diğer mahallelerimizde de devam edecektir” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri de, çalışmaları inceleyen Başkan Yardımcısı Hocaoğlu’na teşekkür ederek, Karesi Belediyesi’nin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.