10/06/2015

Kayabey’in Fark’ı Var

Karesi İlçesi Kayabey Ortaokulu, güzel bir bahar şenliğine imza attı.

Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ve Karesi Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven'in katılımlarıyla gerçekleştirilen şenlikte, “Okuyan ve Okumayan Arasında Fark Var” projesi kapsamında her hafta belli sayıda kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi. Bu proje sayesinde 5.ve 6. sınıflarda yüzde 25 olan okuma oranı yüzde 70'e ulaştığını ifade edildi.

Karesi Ortaokulu'nda misafir olarak eğitim öğretimlerine devam eden ve 2015- 2016 Eğitim-Öğretim yılında yapımı devam eden binalarına geçmeyi sabırsızlıkla beklediklerini şenlikte sloganlarıyla dile getiren öğrenciler, veliler ve okul personeli, aynı zamanda güzel bir birlik ve beraberlik içinde olduklarını da gösterdi.

Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, okul yönetimini ve öğrencilerini “Okuyan ve Okumayan Arasında Fark Var” projesi nedeniyle kutladığı şenlikte ayrıca teknoloji tasarım ve görsel sanatlar sergileri büyük ilgi gördü. Şenlikte, okul çapında en iyi geri dönüşüm projesi de misafirlere sunuldu. Sergi açılışı öncesi müzik dinletisi dinleyenlere keyifli anlar yaşatırken şenlik sonrası öğrenciler çalan müziklerle tüm yılın stresini attı.