04/02/2015

Karesi'den yeşil işe yeşil ışık

"İşsizlikle mücadelede yeşil iş- Green Job To Colour Your Life" projesi kapsamında tarımsal alanda başarılı şehirleri inceleyen İtalya, Almanya, Türkiye, Romanya, Estonya ve Litvanya vatandaşlarından oluşan 19 kişi, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle "Ocak izi Derneği" adına gerçekleştirilen 'Grundtvig' Öğrenme Ortaklığı (Green Job To Colour Your Life - Fight Against Unemployment) 'İşsizlikle Mücadelede Yeşil İş' başlıklı proje İtalya, Almanya Türkiye, Romanya, Estonya, ve Litvanya ortaklığıyla yürütülüyor.
Heyet, öncelikle tarımsal alanda farklı ülkelerde uygulanan ve başarıya ulaşmış iyi örnekleri inceleniyor. "İşsizlikle mücadelede yeşil iş" projesi kapsamında Balıkesir'e gelen heyet ilk olarak tarımsal alandan hizmet veren fabrikaları inceledi. Karesi Belediyesi'nin de ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için başlattığı projeyi öğrenen yabancı konuklar, bisiklet kullanımının Avrupa'da çok yaygın olduğunu ve bu konuya önem verdiklerini söyledi. Başkan Yılmaz da, ilçede bisiklet kullanımının üzerinde durduklarını ve projenin yaygınlaşması için yeni adımlar atacaklarını belirtti.

'İşsizlikle Mücadelede Yeşil İş' başlıklı projeye imkanlar dahilinde destek vereceklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuklara ziyaretin sonunda hediye verdi.

" />