06/02/2015

Karesi'de tiyatro ile tanışmayan çocuk kalmayacak

Öğrencilere yarıyıl tatillerinde tiyatro şöleni yaşatan Karesi Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocukları da unutmadı.

Karesi Belediyesi, Türk geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz'ü Şamlı ve Kocaavşar mahallelerinde yaşayan çocukların ayaklarına kadar götürdü. İlk kez tiyatro ile tanışan bir çok çocuk, Türkiye'nin en büyük hayalilerinden biri olan ve Hayali Saraç Emin mahyası ile tanınan Emin Şenyer tarafından sergilenen Hacivat ve Karagöz'ü izleme imkanı buldu. Kültürümüzün bir parçası olan ve unutulmaya yüz tutmuş Hacivat ve Karagöz'ü büyük bir coşkuyla izleyen çocukların sevinci görülmeye değerdi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal mahalle ve şehir merkezi ayrımı yapmaksızın tüm Karesililerin aynı kültürel faaliyetlerden faydalanmalarını istediklerini ve bunun için gayret ettiklerini dile getirdi.