09/10/2014

Karesi, Sanat Sokağı ile renklendi

Karesi Kültür ve Sanat Günleri, birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı Sanat Sokağı'nın açılışıyla başladı. Sanat Sokağı'nın açılışını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu tür sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Çavuş Sokak'ta oluşturulan Sanat Sokağı'nın açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ünlü sunucu Özlem Yıldız yaptı. Açılışı yapan başkanlar daha sonra atık değerlendirme, ebru, grafiti, pandomim, sokak müziği, sokak tiyatrosu, takı, tel kırma, Augmented Reality Show gibi etkinliklerin yer aldığı sokağı gezdi. Başkan Yücel Yılmaz, talep olması halinde sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Sanat Sokağı'nın kalıcı hale getirilebileceğini kaydetti.

DAHA PROFESYONEL OLACAK

Kurulan masalarda gerçekleştirilen çalışmaları dikkatle inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Karesi Belediyesi, düzenlediği Kültür ve Sanat Günleri ile sanata verdiği önemi ifade ediyor. Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum, Balıkesir için güzel şeyler yapıyorlar. Bunlar ilk deneyimler. Bundan sonraki çalışmaları daha profesyonel olacaktır" açıklamasında bulundu.

ETKİNLİKLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Ahşap oyuncakların yapıldığı masayı ziyaret ederek, topaç oynayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kültürel ve sosyal faaliyetlere Sanat Sokağı ile başlangıç yaptıklarını ifade etti. Oluşturulan Sanat Sokağı'nın bugün ve yarın sanatçılar için serbest bölge olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, bu tür sanatsal faaliyetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

YETENEKSİZSİNİZ KARESİ

Karesi Belediyesi olarak her zaman sanatın yanında olduklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Belediyelerin kültürel ve altyapısal görevleri vardır. Altyapı işlerinin büyük bir kısmı Büyükşehir'e ait olduğu için bizler kültürel ve sanatsal faaliyetlere yoğunluk vereceğiz" dedi. Talep olması halinde sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Sanat Sokağı'nın kalıcı hale getirilebileceğini belirten Başkan Yılmaz, "Yeteneksizsiniz gibi bu tür faaliyetler düzenleyip, sanatçıların çalışmalarını diğer vatandaşlara duyurmayı planlıyoruz" dedi.