20/02/2015

Karesi ekipleri yolları açarak 15 günlük bebeği hayata bağladı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın talimatıyla şehre 40 kilometre uzaklıktaki Hisaralan Mahallesi'nin yolları kardan temizlenerek rahatsızlanan 15 günlük bebek kurtarıldı. Ekipler ayrıca yolda kara saplanmış küçükbaş hayvan yüklü kamyonu da kurtardı.

HEM İNSAN HEM DE HAYVANLAR KURTARILDI

Karesi Belediyesi yine sosyal belediyecilik örneği gösterdi. Yolda yürüyemeyen yaşlıları zabıta ile evlerine bıraktıran, evsizleri otellere yerleştiren, gıda, kömür ve giyim gibi yardımların yapılması konusunda belediyedeki tüm birimleri harekete geçiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bu kez, karla kapalı yollar nedeni ile 112 ekiplerinin müdahale edemediği 15 günlük bebeğin kurtarılması için 40 kilometrelik Balıkesir - Hisaralan Mahallesi'nin yolunu açtırdı. Ambulans, şehre dönüşte üstü açık kasada yaklaşık 30 küçükbaş hayvanla Telsizler bölgesinde kara saplanan kamyon nedeniyle bir süre trafiğin açılmasını bekledi. Karesi Belediyesi Fen İşleri ekipleri, UEDAŞ ve Karayolları ekiplerinin seferber olması ile yol trafiğe yeniden açıldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

'İnsan varsa hizmet de olmadır' felsefesinden yola çıktıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Muhammet bebeğin de hasta haliyle evde kalmasına gönlümüz razı gelemezdi. Bir an önce o bölgenin yollarını açtık ve bebeğin sağlıklı bir şekilde hastaneye ulaştırılmasını sağladık. Kalp krizi geçiren bir hastamızın bulunduğu kırsal mahallemizin de yollarını açarak 112 ekiplerinin müdahale etmesini sağladık. Ekiplerimiz, şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde 24 saat boyunca kar küreme ve buzlanmayı önlemek için de tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlarımız her türlü şikayetlerini 444 99 10 numaralı çağrı merkezimize yapabilirler" dedi.

BEBEK SAĞ SALİM HASTANEYE ULAŞTIRILDI

Karesi İlçesi'nin Hisaralan Mahallesi'nde 15 gün önce dünyaya gelen Rahmi Filiz Şenal çiftinin üçüncü çocukları Muhammet Hakkı Şenal'a, doğumdan hemen sonra sarılık teşhisi konuldu. Durumunun ağırlaştığını gören anne baba 112 acil servisi arayarak durumu hastaneye bildirdi. Doktorun, bebeğin durumunun ciddi olabileceğini ve hemen şehre gelmeleri gerektiğini söylemesi üzerine yola koyulan aile kar nedeni ile şehre gelemeyerek evlerine geri döndü. Bu durumdan haberdar edilen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Fen İşleri ekiplerini arayarak talimat verdi. Bunun üzerine bir gün önce açılan yollar Karesi Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler tarafından iki adet greyder ve kar küreme aracı ile yeniden açıldı. Greyderleri takip ederek yaklaşık uzun uğraşlar sonucu Hisaralan Mahallesi'ne ulaşan 112 ekipleri, evde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yine zorlu bir sürecin ardından bebeği, Atatürk Devlet Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'ne nakletti. Bebeğin durumunun iyi olduğu ve 3 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edileceği öğrenildi.

KARIN ARDINDAN EKİPLERİ GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİK

İlk çocuklarının da Ensar-Burak adlı ikizler olduğunu söyleyen baba Rahmi Şenal,"Üçüncü çocuğumuz Muhammet Hakkı'ya doktorlar tarafından sarılık teşhisi konuldu. Doktor bebeğin sürekli takip edilmesi gerektiğini söyledi. Biz bebeğin renginin iyice sararması sonucu hemen doktoru aradık ve doktor bize 'hemen hastaneye getirin' dedi. Bizde bunun üzerine yola çıkmak istedik ancak kar nedeni ile gidemedik. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz duruma müdahale ederek ekiplerini bizim için seferber etti. Biz 'bu karda buraya kimse gelemez' diye düşündük ancak köyümüze yaklaşan ekipleri görünce çok sevindik. Devletimizden Allah razı olsun, biz gelmezler diye düşündük ancak geldiler ve bebeğimizin hayatını kurtardılar" dedi. Karesi Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri ekipleri de bebeğin ailesine yardım paketi bıraktı.