08/10/2014

KARESİ'DE SANAT, SOKAĞA TAŞIYOR

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca sürecek olan Karesi Kültür ve Sanat Günleri bugün başlıyor. 'Bu sokakta sanat var' sloganıyla yola çıkılan etkinlikler kapsamında Çavuş Sokak'ta oluşturulacak Sanat Sokağı'nda pandomimden sokak müziğine, sokak dansından flamenko ve ateş dansına kadar bir çok gösteri yapılacak. Etkinliklerde ayrıca Yaylada Amfi Tiyatro'da Ferhat Göçer ve Gripin sahne alacak.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Karesi Kültür ve Sanat Günleri bugün başlıyor. 11 Ekim Cumartesi gününe kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında Eski Kuyumcular Mahallesi Çavuş Sokak'ta Sanat Sokağı oluşturulacak. Sanat Sokağı'nda saat 12.00'den 24.00'e kadar atık değerlendirme, ebru, kara kalem, grafiti, pandomim, resim, sokak dansı, sokak müziği, sokak tiyatrosu, takı, tel kırma, kırkyama, Augmented Reality Show gibi etkinlikler yer alacak. Karesi Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Cuma günü saat 20.30'da ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahne alırken 11 Ekim Cumartesi günü ise Gripin Yaylada Amfi Tiyatro'da Balıkesirlilerle buluşacak. Ayrıca Köstebekgiller Çocuk Tiyatrosu, Cuma günü Salih Tozan Kültür Merkezi'nde saat 10.30, 15.00 ve 18.00'de olmak üzere 3 seans sahne alacak. Ayrıca oluşturulacak olan Sanat Sokağı'nda bugün ve yarın saat 20.00'de ateş dansı gösterileri yapılacak.

SANAT SOKAĞI OLUŞTURULACAK

Bugün başlayarak ve 11 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek olan Karesi Kültür ve Sanat Günleri, Karesi İlçesi'nin kültürel ve sosyal hayatını hareketlendirecek. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Eski Kuyumcular Mahallesi Çavuş Sokak'ta oluşturulacak olan Sanat Sokağı'nda, 09-10-11 Ekim tarihlerinde, 12.00 ve 24.00 saatleri arasında atık değerlendirme, ebru, kara kalem, grafiti, pandomim, resim, sokak dansı, sokak müziği, sokak tiyatrosu, takı, tel kırma, kırkyama, Augmented Reality Show gibi etkinlikler yer alacak.

KÖSTEBEKGİLLER VE FERHAT GÖÇER

Cuma günü yapılacak olan etkinliklerde ise Köstebekgiller Çocuk Tiyatrosu sahne alacak. Köstebekgiller Salih Tozan Kültür Merkezi'nde 10.30, 15.00 ve 18.00'de olmak üzere 3 seans Balıkesirlilerle buluşacak. Aynı gün saat 09.30'da Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde Masa Tenisi Turnuvası, Eski Belediyespor Tesisleri'nde ise Satranç Turnuvası düzenlenecek. Saat 20.00'de ise Yaylada Amfi Tiyatro'da ilk olarak Ritmin Dansı gösteri yapacak ardından da ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahne alacak. Gecenin sunuculuğunu ise Özlem Yıldız yapacak.

GRİPİN BALIKESİRLİLERLE BULUŞACAK

Etkinliklerin son günü Cumartesi günü saat 09.00'da Satranç Turnuvası, saat 09.30'da Masa Tenisi Turnuvası'nın devamı yapılacak. Ayrıca saat 10.00'da Bisikletle Her Yere etkinliği gerçekleştirilecek. Adnan Menderes Mahallesi'nden başlayacak olan bisiklet etkinliği Yaylada Amfi Tiyatro'da sona erecek. Saat 12.00'de ise Amfi Tiyatro'da Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz bisikletli yaşam üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Aynı günün akşamında saat 18.00'de Yıldız Düğün Salonu'nda toplu sünnet şöleni yapılacak. Şölende Hakan Diler, konser verirken saat 20.30'da ise Yaylada Amfi Tiyatro'da Gripin Balıkesirlilerle buluşacak.