17/06/2014

Karesi Belediyesi’nden karne alan öğrencilere jest

Karesi Belediyesi, karne gününde öğrencileri unutmadı ve onlara Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına armağanlar verdi.

Başkan Yücel Yılmaz adına birer kitap armağan etti

İlçeye bağlı iki merkez, iki de kırsal olmak üzere dört farklı okulda çocuklarla karne sevincini paylaşan Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elif Binici ile birlikte sabah saatlerinde, önce Toygar mahallesinde bulunan, 34 derslikli Fatih Ortaokulu’na ziyarette bulundu. Burada, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Günnü, Okul Müdürü Cafer Uslu ve öğretmenler tarafından karşılanan Sabancı, okul müdüründen okulla ilgili bilgiler aldı. Milli Eğitim yetkilileri ile bir süre görüşen Sabancı, okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Karesi Belediyesi olarak her zaman hizmete ve desteğe hazır oldukları bildirdi.  Daha sonra yetkililerle birlikte 8-B sınıfını ziyaret eden Sabancı, düzenlenen karne dağıtımına katıldı. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Sabancı, öğrencilere hitaben, “Yoğun geçen bir eğitim ve öğretim döneminin sonunda okullarınızdan başarıyla mezun oldunuz. Hepinizi kutluyorum. Uzun bir tatil döneminden sonra yeni okullarınızda, yani liselerinizde yeni bir maratona başlayacaksınız. Umuyorum ki orada da, sizleri yeni başarılar bekleyecektir” dedi. Sabancı, daha sonra Okul Birincisi Ümit Esen’e ve bazı öğrencilere karnesini vererek kutladı. Öğrencilere ayrıca birer kitap armağan veren Sabancı, onlara Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın iyi dilek mesajını da iletti. Daha sonra zihinsel engelliler sınıfını ziyaret eden Sabancı, burada da, öğretmenleri Seval Oktar’ın gözetiminde eğitim gören dört öğrenciye karnelerini vererek onların karne sevinçlerine ortak oldu.

“Ne ihtiyacınız varsa, bize bildirin; yanınızdayız.”

Fatih İlkokulu’ndaki temaslarından sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Günnü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elif Binici ile birlikte Karesi İlçe merkezine 27 km uzaklıktaki Turplu Mahallesi’ne geçen Mürsel Sabancı, burada da Turplu İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Okul Müdürü Birsen Kısaoğlu ve öğretmenlerle görüşen Sabancı, onlardan okuldaki eğitim hakkında bilgi aldı ve okulun ihtiyaçları noktasındaki taleplerini dinledi. Okul bahçesinde bulunan iki binanın onarılarak mahalle halkına İş-Kur ile işbirliği halinde kurslar verilebileceğini belirten Mürsel Sabancı, okulun acil ihtiyaçlarının ise, hemen karşılanacağını kaydetti. Ayrıca Sabancı, “Her neye ihtiyacınız olursa, belediyemize gelemeseniz bile telefonla mutlaka bildiriniz; biz, er-geç mutlaka yerine getiririz” dedi. Daha sonra beraberindekilerle anasınıfı, birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan toplam 41 öğrenciye karnelerini veren Sabancı, buradan ilçe merkezine 14 km uzaklıktaki Aktarma Mahallesi’ne geçti. Sabancı, burada da Aktarma Naile Erol Gülcan İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Gökhan Alpaslan, Mahalle Muhtarı Mehmet Eriki, anasınıfı öğretmeni ve Aktarmalı kadınlarla görüşen ile görüşen Mürsel Sabancı, “İstedik ki, ilçemizin öncelikle az gidilen mahallelerine ve oradaki okullarımıza ulaşalım. Hem ne tür ihtiyaçları varsa karşılayalım, hem de öğrencilerimizin karne sevinçlerini paylaşalım. Okullarımızda yaz tatili boyunca kurslar açabilir miyiz? Bu noktada da neler yapabiliriz? Bunları size soralım istedik. Kur’an kursları ve dikiş-nakış kursları gibi talepleriniz oldu. İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde neler yapabiliriz? Bunları değerlendireceğiz” şeklinde konuştu. Daha sonra okulun anasınıfında ve diğer sınıflarında okuyan öğrencilere karnelerini veren Sabancı, öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.

“Elbirliği ile güzel projelere imza atacağız.”

Öğleden sonraki turunda Kuva-yi Milliye Mahallesi’ndeki Zafer İlkokulunu ziyaret eden Mürsel Sabancı, burada da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sami Günnü ve Sabri Eren, Okul Müdürü Ahmet Ercan, öğretmenler ve Okul Aile Birliği üyeleri ile görüştü.  Görüşmesinde, ilçe merkezindeki ve kırsaldaki büyük mahallelerde bulunan okul bahçelerinin peyzajlarının yapılacağını bildiren Sabancı, bunun beş yıllık makro plan dahilinde yapılacağını söyledi. Karesi Belediyesi’nin beş yıllık hizmet döneminde, özellikle sosyal projelere ağırlık vereceğini belirten Sabancı, bu dönemde elbirliği ile güzel projelere imza atılacağını ve güzel hizmetler verileceğini dile getirdi. Sabancı, Okul Aile Birliği üyesi bir grup bayanın, okulun arkasında bulunan 4.500 metrekarelik alanın, mahalle halkının yararlanabilmesi için park ve dinlenme alanı olarak düzenlenmesi talebi üzerine de, bunun değerlendirilebilecek konular arasında yer alacağını söyledi. Sabancı, daha sonra Zafer ilkokulunda da,  anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine karne verilişine katıldı ve öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.