19/12/2014

Karesi Belediyesi, 250 kişiyi Konya'ya götürdü

Karesi Belediyesi, ilçede yaşayan 250 vatandaşı Hz. Mevlana'nın 741'nci Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine götürdü.

Karesi Belediyesi, sabah namazına katılan cemaati eşleriyle birlikte Konya'ya götürdü. Belediye, 3 kafile halinde toplam 250 kişiye Hz. Mevlana'nın 741'nci Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'da gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenlerini izleme imkanı sundu. 11-15 ve 17 Aralık'ta gerçekleştirilen Konya gezisine katılan vatandaşlar, 2 rehberin eşliğinde Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Türbesi, Alaaddin Keykubat Cami, Karatay Medresesi, Merambağları, Tavus Baba Türbesi'ni ziyaret ederek, bilgiler aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 17 Aralık'taki son Şeb-i Arus törenine katılan Karesili vatandaşlara Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay da eşlik etti.

MEVLANA RUHUNU HİSSETMELERİ İÇİN

Karesi İlçesi'nde sosyal ve kültürel faaliyetleri arttırmak istediklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hz. Mevlana'nın yaşarken yaktığı iman ve aşk ateşinin bugün dahi insanları aydınlatmaya ve ısıtmaya devam ettiğini söyledi.

Hz. Mevlana'nın 7-8 asır önce insanlığın neyin arayışı içinde olduğunu bildiğini dile getiren Başkan Yılmaz, Mevlana'nın bu topraklardaki insanları hala etkilemeye devam ettiğini kaydederek, "Bizler, Karesi İlçesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın, tüm dünyanın saygı ve sevgiyle bahsettiği, ilmiyle hala ışık tutan Hz. Mevlana'nın yaşadığı yerleri görmelerini ve o ruhu hissetmelerini istediğimiz için bu turları düzenledik" dedi.