11/10/2014

Bisiklet dostu karesi için ilk adım

Bisiklet dostu karesi için ilk adım Yaklaşık 300 bisikletçiyle birlikte sağlık ve temiz çevre için pedal çeviren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'i bisikletle anılan bir il haline getirmek için proje başlattıklarını belirtti. Türkiye Bisikletçiler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ise Karesi'de dünyaya örnek gösterilecek 'bisiklet dostu kent' yaratmak için ilk adımı attıklarını söyledi.

1960 BİSİKLET RUHU YENİDEN CANLANACAK
Karesi Belediyesi'nin düzenlediği Karesi Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin 3'üncü gününde Bisikletle Her Yere etkinliği gerçekleştirildi. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki pazar yerinden startı verilen etkinliğe; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Bisikletçiler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan ve yaklaşık 300 bisikletçi katıldı. Turun ardından bisikletçilerle sohbet eden Başkan Yücel Yılmaz, 'bisiklet yolu' talebini geri çevirmedi, "1960 ile 1985 yılları arasında Türkiye'de bisiklet denince akla gelen ilk il olan Balıkesir'i tekrar bu hale getirmek için sizlerin desteğini istiyorum" dedi. Türkiye Bisikletçiler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz ise Karesi'de dünyaya örnek gösterilecek bisiklet dostu kent yaratma noktasında bir hareketin başlatıldığını dile getirdi.
BİSİKLET SAĞLIKTIR
Adnan Menderes Mahallesi'nden pedal çevirmeye başlayan protokol ve bisikletçiler, turlarına Amfi Tiyatro'da son verdi. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı çevreye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğin ardından bisikletçilerle sohbet eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, etkinliğe gösterilen ilginin kendilerini heyecanlandığını ifade ederek, "Güzel bir güzergahımız olduğunu bisiklet üzerinde gördük. Bisikletin sağlık olduğunu inkar etmek mümkün değil. Mürsel başkanım, Yusuf başkanım ve Ahmet müdürüm takım elbiseyle bisiklet sürmeyi denediler. Demek ki işe de bisikletle gidilebiliyormuş" dedi.
BALIKESİR, BİSİKLET ŞEHRİ OLACAK
Modern kentlerde insanların sağlıklı kalmak, şehri kirletmemek, trafik sorunu yaratmamak, park alanlarını asgari kullanmak için bisiklet kullanmayı tercih ettiğini dile getiren Başkan Yücel Yılmaz, "Modern şehirlerde insanları bisiklete özendirme işlemleri sürekli yapılıyor. Bisikletçilerin can güvenliğini sağlayacak bisiklet yolları, bisiklet tüp geçitleri yapılmış. Biz de kaliteli ve marka şehir sloganıyla yola çıktık. Bisikletsiz bunun olmayacağını bugün bir kez daha anladık. 1960 ile 1985 yılları arasında Türkiye'de bisiklet denince akla gelen ilk il olan Balıkesir'i tekrar bu hale getirmek için sizlerin desteğini istiyorum" açıklamasında bulundu.
BAŞKAN YILMAZ, DESTEK İSTEDİ
Bisikletin bir ihtiyaç ve modern şehirlerde olması gereken bir olgu olduğunu ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, bisikletin teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Halktan talep gelmesi halinde bisiklet yollarının yapımına başlayacaklarını söyleyen Yılmaz, "Bu, belediye yaptı oldu gibi bir konuda değil, bizlere destek olmanız, talepte bulunmanız lazım. Biz yollarda sizleri görmek istiyoruz. Karesi Belediyesi olarak Altıeylül Belediyesi ile görüşüp, Büyükşehir'in de desteğiyle, Balıkesir il merkezinde bisikletlilere ulaşım kolaylığı sağlayacak tüm altyapı çalışmalarına başlayıp, 8 ayda bitirmeyi planlıyoruz" dedi.
BİSİKLET DOSTU KENT
Balıkesir'i bisiklet dostu bir kent haline getirmek için gereken tüm potansiyelin var olduğunu ifade eden Türkiye Bisikletçiler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, "Bisikletçiler olarak çok şanslıyız ki böyle bir vizyona sahip başkan ve ekibi var. Karesi'de bu konuda kararlı olduklarını görüyorum. Potansiyel var, sadece taşların doğru yerlere yerleştirilmesi gerekiyor. Burada dünyaya örnek gösterilecek bisiklet dostu bir kent yaratmak konusunda bir hareket başladığına inanıyorum. Karesi'de yapılabilecek çok şey var. Çok kısa zamanda bunu hayata geçirmek mümkün" açıklamasında bulundu.