19/01/2015

Başkan Yılmaz: "Eğitimin kalitesine katkı sağlamak zorundayız"

Başkan Yılmaz: "Eğitimin kalitesine  katkı sağlamak zorundayız"

Balıkesir Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şube Başkanı Mehmet Çabuk ve yönetim kurulu üyeleri Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yılmaz, "Eğitimde kaliteyi tüm sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu projelerle yükseltmeliyiz" dedi.

OKULLARDA YENİ PROJELERE İMZA ATMALIYIZ

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kısa bir süre önce (Eğitim-Bir-Sen) Şube Başkanlığı'na seçilen Mehmet Çabuk'a görevinde başarılar diledi. Eğitimin fiziksel ihtiyaçlarını takip edip, karşılamayı bir görev olarak gördüklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, insanların olduğu her yere belediyelerin girmesi gerektiğini söyledi. İlçe de bir çok okulun ihtiyaçlarını karşıladıklarını açıklayan Başkan Yılmaz, "Eğitimin kalitesine katkı sağlamak zorundayız. Bu noktada Eğitim-Bir-Sen'le ortak bir çok çalışmaya imza atmamız gerekiyor. Bize verilen yetkileri sizlerle beraber okullarda kullanalım" dedi.

STK'LARIN DİNAMİZMİ ÖNEMLİ

30 Mart seçimlerinden sonra okullarda iyi bir mesafe aldıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, "Okulların sorunlarını anlama konusunda eğitimci kimliğimin faydasını görüyorum. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; okullarımızdaki müdürlerimiz de çok heyecanlı ve istekliler bu da bizim için bir artıdır" dedi.  Kentteki yapılan çalışmalardan ve sivil toplum örgütlerinin ülke içerisinde ki demokrasi kültürüne katkılarından bahseden Başkan Yılmaz, “Kent sivil toplum kuruluşlarının dinamizmine ihtiyaç duyuyor. Yeni fikirlerin ve akımların buralarda olgunlaşarak toplumun önüne çıkartılması gerekiyor" açıklamasında bulundu.