19/12/2014

Anadolu Motiflerinin Dili Sergisi Balıkesir'de açıldı

Binlerce yıllık halı ve kilim motiflerinin reprodüksiyonlarından oluşan Anadolu Motiflerinin Dili Sergisi; İzmir, İstanbul ve Ankara'nın ardından Balıkesir'de açıldı.

Karesi Belediyesi, KAREM Akademi ve Karesi Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan Anadolu Motiflerinin Dili Sergisi, finali Balıkesir'de yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin fuaye salonunda açılan sergide Türkiye müzelerinde bulunan, unutulmaya yüz tutmuş tarihi halı ve kilim reprodüksiyonları Balıkesirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 'Her motifin bir anlamı, her anlamın bir hikayesi, her hikayenin bir geçmişi vardır. Bizler, bu geçmişe ışık tutmaya geldik' sloganıyla düzenlenen Anadolu Motiflerinin Dili sergisinde Balıkesirli 20 kursiyerin geçmişe ışık tutmak amacıyla aslına uygun olarak nakşettiği binlerce yıllık halı motiflerini içeren 78 eser yer aldı.

Balıkesir'in kültürel değerlerini dünyaya tanıtmayı amaçlayan Karesi Belediyesi, ayrıca Kayıp Eserler Günışığında projesini de hayata geçirdi. Anadolu Motiflerinin Dili sergisinin ardından Kayıp Eserler Günışığında projesi kapsamında Balıkesir'in çeşitli yörelerine ait olan 20 geleneksel kıyafetin yer aldığı bir defile gerçekleştirildi. Karesi Belediyesi, yöresel kıyafetleri arşivleyerek ve konservasyonlarını yaparak Balıkesir'in tarihsel dokusunu gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.