08/07/2014

Amfi Tiyatro kapılarını semazenle açtı

Karesi Belediyesi Ramazan şenlikleri kapsamında ilk kez Amfi Tiyatro'da etkinlik düzenledi. Amfi Tiyatro'da sahne alan Türk Müziği Topluluğu ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden Konya Mevlana Sema Grubu, ışık gösterileri altında sema döndü. Etkinlikte, sema ve ilahilerle büyülenen katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Karesi Belediyesi Ramazan şenlikleri kapsamında Yay/ada AVM arkasındaki Amfi Tiyatro'da pazartesi günü akşam Türk Müziği Topluluğu ve Konya Mevlana Sema Grubu sahne aldı. İlk kez kullanıma açılan Amfi tiyatro'daki etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Yasin Sağay, Mürsel Sabancı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, Balıkesir Büyükşehir Bandosu'nun senfonisi ile başladı. Ardından sanat yönetmenliğini ve hocalığını bestekar Sıtkı Sahil'in yaptığı Balıkesir Türk Müziği Topluluğu sahneye çıktı. Türk Müziği Topluluğu'nun solistleri Yusuf Dede halkın çok sevdiği "Sultan Süleyman, Dağlar Dağlar, Kara Tren, Ah Yalan Dünya" parçaları ile Kübra Bağlan'da "Çaresizim, Yarim Yarim" adlı şarkılarla vatandaşları mest etti.
Gecenin ilerleyen saatlerinde üç olimpiyat oyununda ülkemizi temsil eden Konya Mevlana Sema Grubu'nun gösterileri vatandaşları ve protokolü büyüledi. Toprak rengi kıyafetleriyle sahneye çıkan semazenlerin ışık gösterisi altındaki seması, gecenin sonunda ayakta alkış aldı. Etkinliğin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Sıtkı Sahil'e çiçek verdi. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'da Türk Müziği Topluluğu'nun solistleri Yusuf Dede, Kübra Bağlan'a çiçek, Konya Mevlana Sema Grubu'nun organizatörü Ayşin Gonca Özçakıl'a çiçek, plaket ve yöresel hediyeler takdim etti. Ayşin Gonca Özçakıl'da, gecenin anısına Başkan Yılmaz'a semazenlerin başındaki sarıkları temsil eden "Sıkke" hediye etti. Vatandaşlar, böyle güzel organizasyonlar düzenlediği için başkan Yücel Yılmaz'a teşekkür etti.