04/11/2014

Alman başkan Pelgrim'e Karesi rozeti

Alman başkan Pelgrim'e Karesi rozeti Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim, enerji şirketi CEO'su Johnnes Van Berger ve şirketin Türkiye Temsilcisi Haluk Sayar'ı kahvaltıda ağırladı. Başkan Yılmaz, Başkan Pelgrim'e Karesi Belediyesi'nin rozetini taktı.

Karesi Belediyesi ile Almanya'daki kardeş şehri Schwabisch Hall Belediyesi arasındaki bağlar kuvvetleniyor. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen yaklaşık 40 kişilik Alman heyetin ardından son olarak da Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim, Schwabisch Hall Belediyesi Enerji İştiraki CEO’su Johnnes Van Berger ve şirketin Türkiye Temsilcisi Haluk Sayar, Balıkesir'e geldi. İki şehir arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan program kapsamında Karesi Belediyesi'nin konuğu olarak ilimize gelen Alman heyeti, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İzmir Adnan Menderes Hava Limanı'nda karşıladı.
ROZET TAKTI
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumartesi günü gerçekleştirilen yoğun program öncesinde Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim, Schwabisch Hall Belediyesi Enerji İştiraki CEO’su Johnnes Van Berger ve şirketin Türkiye Temsilcisi Haluk Sayar'ı Asya Termal Otel'de kahvaltıda ağırladı. İki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, Başkan Pelgrim'e Karesi Belediyesi'nin rozetini taktı. Başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu ve Mürsel Sabancı'nın da katıldığı kahvaltının ardından Başkan Yılmaz, Alman heyete hediyeler takdim etti.