07/04/2016

Yüzme İl Şampiyonası Karesi'de başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yılda üç kez düzenlenen okullar arası Yüzme İl Şampiyonası Karesi ilçesi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde başladı. Üç gün sürecek olan müsabakalara 16 okuldan 149'u bayan toplam 323 sporcu başvurdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından büyük bir heyecanla şampiyona start aldı. Sporcu ailelerinin katılığı 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı okullar arası yüzme şampiyonası renkli geçiyor. Yüzmenin yanı sıra birçok spor dalına önem veren Karesi Belediyesi sporcuların en iyi şartlarda yarışa bilmesi için tüm hazırlıkları yaptı. Üç gün sürecek olan şampiyonada dereceye giren öğrenciler altın gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi.

Turnuvaya katılan öğrencilere başarılar dileyen Karesi Spor Başkanı Ahmet Ayan, "Spor branşı alt yapısı olmadan ne Milli Takımı ne de profesyonel sporcu olur, önümüzdeki yıllarda Milli Takım sporcuları umuyorum ki aranızdan yetişen sporculardan çıkacaktır. Bu müsabakalara takımlarını hazırlayıp getiren tüm okullarımıza, velililerimize tebrik ediyor başarılar diliyorum" dedi.