14/04/2016

Yücel Başkan eğitim yatırımları ile gurur duyuyor

Mehmet Şerif Eğinlioğlu Ortaokulu Müdürü Halil Kutluca ve Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi Müdürü İzzettin Kani'yi makamında ağırlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hayata geçirdikleri hizmetler içerisinde, kendilerini en çok mutlu eden ve gurur veren hizmetin, eğitim alanında yapılan hizmetler olduğunu kaydetti.

Üreten, düşünen, okuyan, araştıran ve geleceğe güvenle bakan bir gençlik yetiştirmek adına, eğitim alanındaki yatırımlarını kesintisiz sürdüren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Mehmet Şerif Eğinlioğlu Ortaokulu Müdürü Halil Kutluca ve Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi Müdürü İzzettin Kani'yi makamında ağırladı. Okul müdürleri, Karesi Belediyesi'nin ilçedeki okulların en büyük destekçilerinden biri olduğunu belirterek, eğitime yapmış olduğu hizmetler için Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 2015 yılında 19 okulun bahçesini sosyal donatı alanları ile öğrencilere, halka hizmet eden yaşam alanları haline getirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, 2016'daki hedeflerinin ise 15 okul olduğunu söyledi. 2019 yılına kadar ilçedeki 68 okulda aynı projeyi uygulamayı amaçladıklarını belirten Başkan Yılmaz, 5 okulda uygulanan Matematik Cepte projesi ile de öğrencilerden gelen 30 bin 345 sorunun çözümünde uzman öğreticilerin yol gösterdiğini kaydetti.

HER ALANDA PROJE ÜRETİYORUZ

Bilimi eğlenceli bir şekilde öğrencilere sevdirmeyi, küçük yaşlardan itibaren bilim ve araştırmaya olan ilgilerini arttırmayı hedeflediklerini bu nedenle de "Bilim TIR"ını hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, bu TIR ile kırsal ve merkez mahallelerde çok sayıda çocuğu bilimle buluşturduklarını dile getirdi. Okullara yapılan yatırımların ve desteklerin önümüzdeki süreçte de artarak süreceğini dile getiren Yılmaz, "Bizler, ilçemizin ihtiyaç duyduğu her alanda proje üretiyoruz" dedi.

GELECEĞİ BİRLİKTE OLUŞTURUYORUZ

"Çocuklarımız ve gençlerimiz, güvenli, verimli ve fiziki şartları kaliteli bir eğitim ortamında geleceğe hazırlansınlar diye çalışıyoruz" diyen Yılmaz, hayata geçirdikleri hizmetler içerisinde, kendilerini en çok mutlu eden ve gurur veren hizmetin, eğitim alanında yapılan hizmetler olduğunu kaydetti. Yaptıkları hizmetlere karşılık gençlerin okumaları, kendi geleceğinizi sağlam temeller üzerine kurmaları, ailesine ve ülkesine faydalı birer birey olarak yetişmelerinin kendileri için en büyük teşekkür olacağını belirten Yılmaz, “İnşallah, planladığımız geleceği hep birlikte oluşturacağız" açıklamasında bulundu.