06/11/2015

Yeni Cuma Pazarı İçin Halk Ve Esnaf İle İstişare Ediyoruz

Katılımcı belediyecilik anlayışı ile yönetilen Karesi Belediyesi yine sosyal bir belediyecilik örneğine imza atıyor. Sakarya Mahallesi'ndeki Cuma Pazarı'nın şartlarının iyileştirilmesi ve daha modern bir yapı altında hizmet vermesi için ekipler halkın ve pazar esnafının görüşlerini alıyor.

Karesi'nin tüm sorunlarına ve bu sorunların çözümlerin üzerine toplumun her kesimiyle yoğun bir görüş alışverişinde bulunan Karesi Belediyesi, ilçe halkının fiziki şartları daha iyi, daha kaliteli, ürünleri daha ucuza alabileceği; esnafın da evine giderken 'Allah bereket versin' diyebileceği modern pazar yerleri için kolları sıvadı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Baydan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir araya gelerek Sakarya Mahallesi'ndeki Cuma Pazarı'nın daha modern bir alana taşınması için düğmeye basmıştı. Bu çalışmayı yaparken ne esnafın ne de halkın kalbinin kırılmadan yapılması için halk ile istişare yapacaklarını açıklayan Başkan Yılmaz, toplumun tüm kesimlerinin taleplerine kulak verilmesi noktasında özel bir önem gösterdiklerini ifade ederek, "Biz, alacağımız kararları halka rağmen değil halkla birlikte almaya kararlıyız" demişti. Bunun üzerine belediye ekipleri kolları sıvayarak Cuma Pazarı'nda halk ve esnafın düşüncelerini almaya başladı. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile ilerleyen Karesi Belediyesi, yine halk ile beraber yürüyor.