17/03/2020

Üçpınar Mahallesi Millet Bahçesi Projesi

Üçpınar Mahallesi sınırlarında bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait 130 ada 207 ve 209 parseller üzerinde yaklaşık 500 dönüm alanda Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile yapılan protokol kapsamında 302 dersi öğrencileri tarafından Karesi'nin Dünü, Bugünü, Yarını konulu Tematik Park Projesi çalışmaları devam etmektedir. Proje kapsamında Karesi Kalesi, Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, Kent Ormanı, Karesi Beyliğine özel simgesel yapılar, Karesi İlçemize ait simgesel yapılar, macera parkurları, mesire alanı, yürüyüş yolları, koşu parkurları, çocuk oyun alanları vb bulunması hedeflenen projemizin yerleşim planları öğrencilerimiz tarafından, üzerinde yapılacak simgesel yapıların projeleri ise Belediyemiz tarafından hazırlanmaktadır. İller Bankasından hibe ve kredi şeklinde finanse edilecek projemiz için ihale dosyası hazırlıkları da bir yandan devam etmektedir.