18/09/2015

"Telefonu tableti bırak, parka gel enerjini at!"

Önceliklerinin çocukların mutlulukları olduğunu belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İlçedeki 56 parktan 33'ünün yeni nesil oyun parklarla donatıldığını açıkladı. Çocuklara seslenen Başkan Yılmaz, "Telefonu tableti bırak, parka gel enerjini at" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hacca gitmeden önce ekibi ile ilçede yapılan parkları inceledi, parktaki çocuklarla sohbet etti. Yaşanılabilir, sürdürülebilir ve modern bir Karesi için kolları sıvayan Başkan Yılmaz, geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımızın daha modern parklarda zamanlarını geçirmesi için parkları yeni nesil oyun grupları ile donatıyor.

Klasikleşmiş salıncak ve kaydırakların bulunduğu parklarda çocukların ilgisini çekecek birbirinden farklı oyun gruplarının da yer aldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Çocuklarımız sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar aileleriyle birlikte cıvıl cıvıl eğleniyorlar. Oyun gruplarımız üst ve alt yaş gruplarına göre değişiklik gösteriyor. İlçede 56 adet yeni nesil çocuk oyun grupları uygulaması yapıyoruz. 33 tane parkın uygulaması bitti. Yıl sonuna kadar bütün çocuk parklarımızın uygulamasını bitirmiş olacağız. Sökülen ve kullanılabilir olan oyun gruplarımızı da kırsal mahallelerde az çocuk olan bölgelere uyguluyoruz. Çocuklarımız; telefon tablet gibi elektronik ortamlardan uzak kalarak enerjilerini atabilecekleri mekanların sayısını da arttırmaya çalıyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz, Karesi Belediyesi'nin önceliğinin çocuklar ve ailelerin mutlulukları olduğunu söyledi.