13/04/2015

'Siz telefonla oynarken çocuğunuz bağımlı olabilir'

'Siz telefonla oynarken  çocuğunuz bağımlı olabilir'

Karesi Belediyesi ile İl Müftülüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen "Madde Bağımlılığı Gençlik ve Aile" konulu konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, "Cami, okul, ev gibi toplumsal alanlarda telefonu elinizden bırakın! yoksa çocuklarınıza ve çevrenize ayırmadığınız 15-20 dakika içinde oluşan boşlukları şeytan iyi doldurur" dedi.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, Karesi Belediyesi ile Balıkesir İl Müftülüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen Karesi AVM'de "Madde Bağımlılığı Gençlik ve Aile" konulu konferansı verdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta Yrd. Doç. Dr. Yaman, zararlı madde kullanan ve kullanma riski olan gençler hakkında ve akrabalarla kaybedilen diyaloğun nasıl yeniden düzeltilebileceği konusunda bilgiler verdi.

Dünyanın artık cebimizde taşındığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, "Telefonlarımızı cami, okul, ev gibi toplumun kullandığı alanlarda istediğimiz gibi çıkartıp kullanıyoruz. Bulunduğumuz ortamdan kopup bambaşka dünyalara gidiyoruz. Misafirliğe gittiğimiz yerde umarsız bir şekilde ev sahibi ya da misafir telefonu cebinden çıkartıp dalıp gidiyor. Bu durum çok ilginç bir hale geliyor. Bunların tamamını yaparken kritik noktalarda sonuçlar almaya başladık. Daha önce çocuklar, anne ve babalar bu şekilde davranmazdı. Bu davranışlardan dolayı bir boşluk oluşuyor. Tabiat boşluğu kabul etmiyor. Bir yer boşalıyorsa birileri hemen o arayı dolduruyor. Araya bambaşka zararlı uyarıcı ve motivasyoncular giriyor. Bu şekilde insanlar tek tek yalnızlaşıyor. Çocuklarımıza, aile meclisimize ayıracak 15 - 20 dakika, yarım saat vaktimiz yoksa şeytan çok iyi vakit ayırıyor" dedi.