17/06/2014

Sağay: “Esnafa her türlü desteği vermeye hazırız”

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, Zağnos Paşa Cami civarında çay ocağı bulunan esnaflarla bir toplantı yaparak bazı konularda görüş alışverişinde bulundu.

Sağay’ın makamında gerçekleşen ve Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanı Mahmut Ayan, Karesi Belediyesi Zabıta Müdürü Tayfun Özergen, Kahvehaneciler ve Gazinocular Odası Başkanı Bülent Bilir’in de hazır bulunduğu toplantıya, Zağnos Paşa Cami civarında işyerleri bulunan bazı çay ocağı ile kahvehane sahipleri katıldı. Öğle saatlerindeki toplantıda Sağay, esnafların toplum yapımızın temel direği olduğuna işaret etti ve onların işlerini kanun ve kurallar çerçevesinde rahatça icra edebilmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Karesi Belediyesi olarak, şehrimizde ekonomik, ticari ve sosyal hayatın canlandırılması ve geliştirilmesi adına esnafa her türlü anlayışı göstermeye ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Sağay, esnafların kazancının, şehrin de kazancı anlamına geldiğini vurguladı. Esnaf ile ilişkilerde karşılıklı diyaloğa, işbirliğine, karşılıklı iyiniyet ve gayrete önem verdiklerinin altını çizen Yasin Sağay, bu ilişkilerin kapalı kapılar ardında değil, açıklık ve şeffaflık anlayışı içinde yürütüleceğini kaydetti.

Toplantıda söz alan Kahvehaneciler ve Gazinocular Odası Başkanı Bülent Bilir ve çay ocağı sahipleri de çeşitli konularda görüşlerini açıklayarak, Karesi Belediyesi’nin, hizmet döneminin başlangıcında sergilediği anlayış ve bakış açısının memnuniyet verici olduğunu ve Karesi Belediyesi’ne müteşekkir olduklarını söyledi.