30/07/2014

"Ramazanlarımız hep böyle güzel olsun"

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, Balıkesir'e bir nefes aldırdı, geçmiş yıllara olan özlemleri sona erdirdi. Şehre büyük hareket getiren Ramazan etkinlikleri, Ali Hikmetpaşa Meydanı'na kurulan platformda sanatçılara, kişi, kuruluşlara plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Arife günü yapılan son etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Yasin Sağay, Mürsel Sabancı, sanatçı İsmail Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ramazan etkinlikleri, Hacivat-Karagöz oyunu ve semazen grubunun gösterisi ile sona erdi. Etkinliklerin ardından sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Yücel Yılmaz sanatçılara tek tek plaket ve çiçek takdim etti. Sahnede vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur: "Bu yıl Ramazan Ayı Balıkesir'de çok farklı oldu. Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve ekiplerinin organizesiyle çok güzel ramazan akşamları geçirdik. Ramazanlarımız böyle hep güzel olsun. Cenab-ı Allah, dualarımızı kabul etsin, daha nice bayramları ailelerimizle birlikte huzur ve güven içerisinde eda etmemizi nasip etsin" dedi.

BEDESTEN BALIKESİR'E AYRI BİR RENK KATTI

Ali Hikmetpaşa Meydanı'nda yapılan etkinliğin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milli Kuvvetler Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Vatandaşlar, sokakta yürüyen başkanların yollarını sık sık kesti. Çocuklar, başkanlarla fotoğraf çektirmek için yarıştı. Ardından Zağnos Paşa Camii yanındaki 'Karesi Bedesteni'ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Bedesteni'nde stant açan esnaflara ilçenin sosyo-kültürel hayatına farklı renk ve değer kattıklarından dolayı teşekkür belgesi verdi.