02/05/2016

Pazartesi Pazarı'nda balıkçılar da yerini buldu

Nisan ayında, 2. Sakarya Mahallesi'nde Pazartesi Pazarı'nın açılışını yaparak bir seçim vaadini daha hayata geçiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın talimatıyla pazaryerinde yer alacak iki adet balıkçı noktası için 14 balıkçı esnafının katılımıyla kura çekildi.

Esnafla yaptığı istişareler neticesinde 4 Nisan'da 2. Sakarya Mahallesi'nde Pazartesi Pazarı'nın açılışını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz geçtiğimiz ay balıkçı esnafı ile ilk toplantısını yapmıştı. İlk olarak balıkçı esnafıyla geçtiğimiz ay bir araya gelerek istişare eden Başkan Yılmaz, "Satışlarınızın iyi olmasını önemsiyoruz. Esnafın Karesi halkına, mutlu ve içi rahat bir şekilde hizmet etmesi için gereken her türlü imkanı sağlamaya da hazırız" açıklamasında bulunmuştu.

14 balıkçı esnafının katıldığı ve adil bir şekilde kura çekiminin yapıldığı ikinci istişare toplantısında ise pazaryerinde bulunan 2 balıkçı noktasını kullanma hakkı Mustafa Korkmaz ve Yılmaz Bozkurt'un oldu. Sakarya Pazarı'nda yer alacak 2 adet balıkçı esnafının mağdur olmayacağı imkanları tesis eden belediye, vatandaşların ve esnafın birlikte karar verdiği bir mekanizmayı hayata geçiriyor.