04/02/2016

Ölçü ve tartı aletlerinin son günü 29 Şubat

Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, halk pazarlarında ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri hakkında bilgilendirme broşürü dağıttı. Periyodik muayenelerin yaptırılması için beyanname verme süresi 29 Şubat 2016'da sona erecek.

Ölçü ve tartı aletlerini kullanan vatandaşlarımız 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15. maddesi gereğince; ölçü ayar ve tartı aletlerinin muayeneleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda 29 Şubat 2016 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.  Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler (daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi) haklarında damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. maddesi hükümleri dahilinde idari cezai işlem uygulanacak.