28/02/2017

Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinde son gün!

Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinde son gün! Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, eski zahire pazarında ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenesinin yapıldığı zabıta noktasını ziyaret etti. Esnaf, "Başkanımız hizmeti ayağa getirdi. Bu sayede oraya buraya gitmeden işimizden olmadan ölçü aletlerimizin periyodik muayenemizi yaptırdık" dedi. Periyodik muayenelerinin yaptırılması için beyanname verme süresinin 28 Şubat 2017'de sona eriyor.

Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası işbirliğinde 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'na göre ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenesi 28.02.2017 tarihinde sona eriyor. Damga süreleri dolmuş bulunan ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri Karesi İlçesi eski Zahire pazarındaki zabıta noktasında yapılıyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, zabıta noktasında muayene yaptıran esnafı ziyaret etti. Başkan Yılmaz esnafı da gezerek kolaylıklar diledi.

Tartı ve ölçü aletleri konusunda 4-5 yıldır esnaf olarak sıkıntı yaşadıklarını belirten Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Ayhan Baydan, "Ocak ve Şubat ayında iki yılda bir terazilerde damga uygulaması yapılıyor. Zabıta noktasında beyannameleri alıyoruz ve damgamızı terazilere yapıştırıyoruz. Esnafımıza ait terazi sayısını yazıyoruz, esnafın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasını, terazinin seri numarasını, kapasitesini, markasını ve cinsini alarak kayıt altına alıyoruz. Tahakkuk işlemlerini de belediyemiz ile beraber yapıyoruz. Esnafımız odalara ve belediyeye gitmeden zabıta noktasında bütün işlemleri yaparak onları oraya git buraya git diye uğraştırmıyoruz. Bu hizmet sayesinde bütün teraziler de kayıt altına alınmış oluyor. Bu uygulama sayesinde terazisi çalınsa dahi terazi damgalamaya geldiğin de bu ortaya çıkıyor. Terazilerini damgalatan esnaf Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün denetimlerinde 1835 TL'de ceza almaktan kurtuluyor. Allah'ın izniyle bütün sıkıntıları gideriyoruz. Hizmeti ayağımıza getirdiği için Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'a teşekkür ederim" dedi.