21/05/2024

KUVAYİ MİLLİYE KIVILCIMININ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

KUVAYİ MİLLİYE KIVILCIMININ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI 16 Mayıs Kuvayi Milliye Günü nedeniyle Balıkesir'de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Kuvayi Milliye Anıtı ve Alaca Mescid'te yapılan etkinliklere Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitler adına düzenlenen mevlid-i şerifte ebediyete intikal eden vatan evlatları için dualar okundu.
Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık "Milli mücadele hareketinin ilk kıvılcımlarının ateşlendiği Kuva-yi Milliye şehri Balıkesirimizin Kuvayi Milliye Günü kutlu olsun.Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan savunması için şehit düşen şanlı mehmetçiklerimiz ile kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum" dedi.