11/08/2015

Kurtdere Er Meydanı büyük güne hazırlanıyor

Kurtdere Er Meydanı büyük güne hazırlanıyor Türkiye'de ve dünyada nam salmış dualı çayırların pehlivanları, Kırkpınar'ın rövanşı olarak nitelendirilen 14-15-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 35. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nde bir araya geliyor. Güreşlere, 60'ı başpehlivan olmak üzere toplam 1000 pehlivan katılacak.

Geçen yıl Türkiye çapında büyük yankı uyandıran Kurtdere Güreşleri için hazırlıklar aralıksız sürüyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdere Mahallesi'ne giderek er meydanında yapılan çalışmaları inceledi. Başkan Yılmaz ve Kurtdere Mahallesi'ni ziyarete gelen çocuklar, güreşlere hazırlanan pehlivanları izledi. Kurtdereli Güreşleri'ne büyük önem veren Karesi Belediyesi, geçtiğimiz aylarda 'Başpehlivanlar Karesi'de etkinliği düzenleyerek, bütün halkı güreşlere davet etti. Geçen yılın Kurtdere şampiyonu başpehlivan İsmail Balaban'ın, Türk Bayrağı ile önderlik yaptığı kortej büyük ilgi gördü.

KARESİ GÜREŞİN MERKEZİ OLACAK

Kurtdereli Mehmet Pehlivan'a, ata sporumuza ve Balıkesir'e geçen yılki gibi yakışır güzel bir güreş organizasyon düzenlemek istediklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Biz Balıkesir'i güreşin merkezi haline getirmek istiyoruz. Güreşçilerimize ve ata sporumuza gereken önemi her zaman vereceğiz. Balıkesir'i şampiyonların çıktığı bir il haline getireceğiz" dedi. Güreşin merkezi olmak adına büyük gayret içinde olduklarını belirten Başkan Yılmaz, "Hedeflerimiz var, hedefleri gerçekleştirmek içinde iyi bir plan yapmamız gerekiyor. Anı yaşarsanız bir netice alamazsınız. Biz ne yaşayacağımızı şimdi başpehlivanlarla planlamak için bir araya geldik. Evimize nasıl misafir geldiğinde iyi ağırlamaya çalışıyorsak, güreşlerde de başpehlivanlarımızı ve seyircilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için planlamalarımızı yapıyoruz" dedi.