04/06/2015

Kırsal mahalleler, yangına karşı tam donanımlı

Kırsal mahalleler, yangına  karşı tam donanımlı

Yıllardır görmezden gelinen ve yangınlarda ilk müdahalede çaresiz kalan kırsal mahalleler artık Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi sayesinde yangına ve yaşanabilecek su sıkıntılarına karşı tam donanımlı hale getirildi.  Çok amaçlı araröz-su tankerlerinin dağıtımı devam ediyor.

SU TANKERLERİNİN HER GÜN
TESLİMATI DEVAM EDİYOR

Karesi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çok amaçlı araröz-su tankerlerinin kırsal mahalle muhtarlarına dağıtımı devam ediyor. Karesi Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu ve Yasin Sağay, Ağır Sanayi Bölgesi'nde üretilen çok amaçlı araröz-su tankerlerini beş muhtara teslim etti. Tankerlerinin büyük bir kesiminin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından muhtarlara teslim edildiğini belirten Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, yeni üretilen tankerlerinde her gün teslim edilmeye devam ettiğini söyledi. Hocaoğlu, "Pırıl pırıl yeni çok amaçlı araröz-su tankerlerinizi yangın, hayır, çeşme, sulama gibi bir çok yerde kullanabilirsiniz. Allah kimseyi yangınla karşılaştırmasın. İnşallah sulama ve diğer halkın faydasına olacak yerlerde kullanırsınız" dedi.

YILLARDIR ÇARESİZDİK

Çok amaçlı araröz-su tankerlerinin kendilerine teslim edilmesinden memnun olduklarını belirten muhtarlar, "Tankerler bizim için büyük bir nimet. Dört yıldır ben su tankeri almak için uğraşıyordum. Mahallemde iki defa yangın çıktı. Evler göz göre göre yandı. Su tankerlerimiz olsaydı, yangına hemen müdahale edip söndürebilirdik. Yıllarca bize 'senin köyün orman köyü değil veremeyiz' diyerek geri çevirdiler. Şimdi tankerler sayesinde hem yangınlara müdahale edebileceğiz hem de su ile ilgili bir sıkıntı olduğunda ihtiyacımızı gidereceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.