01/11/2015

Karesi'ye 5 bin metreküplük 130 yeni YERKON

"Temiz çevre, sağlıklı toplum" ilkesiyle hareket ederek, ilçe genelinde temizlik seferberliği ilan eden Karesi Belediyesi, 130 adet yeni yer altı konteynırı (YERKON) koyarken merkez ve kırsal mahallelerde 1827 tane de çöp konteynırı dağıttı. Belediye ekipleri gece gündüz mesai yaparak YERKON'ları belirli periyotlarla yıkıyor.

3 bin metreküplük eski YERKON'ları 5 bin metreküplükle değiştiren belediye ekipleri ayrıca 36 adet yer altı çöp konteynırının da bakım ve onarımlarını yaptı.

Yer altı çöp konteynırları sayesinde hızlı ve modern bir temizliğin yapıldığı Karesi İlçesi'nde ayrıca kırsal mahallelere 498, merkez mahallelere ise 1329 olmak üzere toplam 1827 adet konteynır dağıtımı yapıldı. 800 metreküplük pedallı çöp konteynırlarının dağıtımını yapan Karesi Belediyesi'nin mahallelere yerleştirdiği yeni nesil konteynırlar sayesinde vatandaşlar, bir yandan konteynırların kapağına dokunmaktan kurtulurken, diğer yandan da kapakların sürekli açık durmasından dolayı etrafa yayılan kötü kokular engellenmiş oldu.

75 bin civarında çöp, 311 bin ton kaba atık toplayan belediye ekipleri ayrıca 2 bin 628 saat sıcak su ve buharlı yıkama yaptı. Belediyenin sıcak su ve buharlı yıkama çalışmaları kapsamında mahallelerde bulunan çöp konteynırları periyodik olarak dezenfekte ediliyor.