13/03/2017

Karesispor yine affetmedi 82-65

Türkiye Basketbol 2.Ligi Play-Off ilk maçında Karesispor sahasında İnegöl Belediyespor'u 82 - 65 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Karesisporlu taraftarlar da tezahüratları ile İnegöl Belediyespor'a nefes aldırmadı.

Kurtdereli Spor Salonu'nda çok kalabalık ve coşkulu bir seyirci kitlesi karşısında oynanan mücadelenin ilk periyodu 15 - 17 İnegöl Belediyespor üstünlüğü ile geçildi. Çekişmeli geçen ikinci periyot sonunda soyunma odasına ev sahibi Karesispor 37 - 28 önde gitti.
Üçüncü çeyreğe Azizcan Özdemir'in sayılarıyla başlayan Karesi, iki takımında karşılıklı top kayıplarının yaşandığı periyotta bitime 19 saniye kala Cahit Turan'ın attığı 3 lük ile farkı 23 sayıya kadar çıkardı.(66 - 43) Üçüncü periyot bu skorla sona erdi.
Son çeyreğe de iyi başlayan Karesi hızlı hücumlarla sayılar bulmaya devam etti ve bitime 5 dakika kala skoru 76 - 45 e taşıyarak farkı 31 sayıya kadar çıkardı. Fark açılınca pazartesi günü İnegöl de oynanacak olan ikinci maçı düşünerek rotasyona giden antrenör Fahri Güler az süre alan oyuncularını değerlendirmeyi tercih etti.Bu dakikadan sonra sayılar bulan İnegöl'ün çabaları yetmeyince Karesi Spor sahadan 82 - 65 galibiyetle ayrıldı.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Başantrenör Güler ; “İlk periyot Play-Off maçının gerginliği vardı. İyi oynadık ama boş atışları değerlendiremedik. Aynı basketbolu ikinci ve üçüncü periyotlarda oynadık. Kenardan gelen oyuncular büyük destek verdiler. Geniş rotasyon olduğu için aynı tempo ile oynadık. Son periyotta bütün oyuncularımı dinlendirme şansım oldu.Bu skor aldatıcı. Sadece 1-0 öne geçtik. Pazartesi günü İnegöl’de aynı oyunu oynamak istiyoruz. Her şeyin farkındayız. Balıkesir halkına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki her geçen gün daha iyi olacak. Balıkesir’e şampiyonluk kupası getirmek istiyoruz. Pazartesi günü İnegöl’deki maçı kazanıp 2-0’la tur atlamak istiyoruz” dedi.

ÖZBAY: “KARESİSPOR’U KUTLUYORUM”
İnegöl Belediyespor Başantrenörü Ali Özbay ise Karesispor’u galibiyetinden dolayı kutladı:  “Hatalarımızı değerlendireceğiz. Hatalarımızın farkına varıp pazartesi günkü maçta maçın içinde olmalıyız. Önümüzdeki hafta tekrar burada olacağımızı düşünüyorum. Karesispor’u galibiyetlerinden dolayı kutluyorum.”dedi

Karesisporda: Sezgin Eriş 15 sayı 6 asist ile yıldızlaşırken , Enver Enis Ekmen 10 sayı 7 ribaund 3 asist , Azizcan Özdemir 8 sayı 7 ribaund , Volkan Aydın 8 sayı 2 asist
Tenis Eskrim Dağcılık Kulübün de : Utku Yücedağ 12 sayı 2 asist , Murat Akdoğan 12 sayı 4 ribaund, Ahmet Lütfi Demirhan 10 sayı ile oynadı
Karesi Spor bir sonraki maçını 13 Mart Pazartesi günü saat 19:00'da İnegöl'de Yeniceköy Spor Salonunda oynayacak.