05/12/2016

Karesi'nin Yılmaz'ından Samsun'un Yılmaz'ına ziyaret

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret ederek, birliğin çalışmaları ve projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tarihi Kentler Birliği’nin Türkiye’nin tarihinin gün yüzüne çıkmasında önemli rol oynadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Tarihi Kentler Birliği olarak şehirlerimizde yer alan, kaybolmaya yüz tutmuş olan tarihi değerleri gün yüzüne çıkararak yaşatmayı hedefliyoruz. Bir kentin tarihini ancak eski eserler anlatabilir. Türkiye’nin her yerinden adeta tarih fışkırıyor. Birlik olarak bize düşen görevde bu tarihi yaşatmak ve gelecek nesillere en uygun haliyle aktarmaktır" diyerek Yücel Yılmaz'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

TARİHİNDEN GÜÇ ALAN MODERN BİR KARESİ

Karesi gibi kadim bir şehri geleceğe taşımak adına yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise  "Karesi İlçemizde; tarihi ve doğal çevresinin korunması için gereken tüm çalışmaları planlayarak hayata geçiriyoruz. Tarih bizim için çok büyük bir hazine. Hem bugünü yaşayıp hem geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler de bu kadim şehrin tarihi ve manevi değerlerini 21. yüzyıl vizyonu ile yorumlayarak modern bir şehir inşa etmeye çalışıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bazı projeleri inceleme fırsatımız oldu. Gördük ki özlenen belediyeciliği hayata geçirmişsiniz. Sizleri bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyoruz" açıklamasında bulundu.