23/06/2015

Karesi'nin Ramazanları anılarda yer alacak

Karesi Belediyesi, çocuklarımızın, 'Geçmiş Ramazanlarda biz bunları yapıyorduk' diyebileceği, birbirinden güzel anıların yaşandığı Ramazan etkinlikleriyle gelecek yıllarda adından sıkça söz ettirecek. Halkımız; simülatörden Hacivat-Karagöz'e, illüzyondan suda çarpışan otoya, Kur'an-ı Kerim'den ev konforunda iftar sofralarına kadar Ramazan ayını gönül huzuru ile yaşamaya devam ediyor.

'11 Ayın Sultanı' olarak bilinen Ramazan ayı, Karesi Belediyesi'nin hazırladığı birbirinden güzel renkli etkinlikler ve iftar sofraları ile dolu dolu geçiyor. Belediyenin geleneksel hale getirmeyi hedeflediği Kur'an-ı Kerim okunan iftar programları, Karesi Bedesteni ve Alihikmetpaşa Meydanı'nda sahne alan birbirinden yetenekli sanatçılar tarafından vatandaşlara unutulmaz Ramazan geceleri yaşatıyor. Karesi Bedesteni'ndeki çocuklar için suda çarpışan oto, zıpzıp, langırt, 12 boyutlu simülatör, şişme kaydırak, Hacivat-Karagöz, palyaço, illüzyon gösterileri, büyükler için de alışveriş yapılabilecekleri stantlar, çay-kahve içilebilecekleri alanlar ilçedeki sosyal hayatın çıtasını yükseltiyor.

ETKİNLİKLER MAHALLELERDE DE DEVAM EDİYOR

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın talimatı ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar sofraları, ev konforunda geçiyor. Profesyonel garsonlar tarafından yemekler porselen tabaklar ile vatandaşların masalarına servis ediliyor. Yine geçmiş yıllarda olduğu gibi çadır karmaşasından ve uzun kuyruklardan arındırılmış gönül sofraları kuruyoruz. İşte bu iftarlardan birinide Vicdaniye Mahallesi'nde verdik. İftar alanının yakınına kurulan şişme oyun parkları sayesinde ebeveynler masalarında iftar topunu beklerken, çocuklar da gönüllerince oynayarak eğlendi.

BAŞKANLAR İLİZYON GÖSTERİSİNE HAYRAN KALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu pazartesi akşamı Karesi Bedesteni'ni ziyaret etti. Bedestende, stant açan esnafı tek tek gezen başkanlar, vatandaşlarla sohbet edip kendilerine Ramazan ayını huzurlu ve sağlıklı geçirmelerini temenni ettiler. Başkanlar, gecenin ilerleyen saatlerinde 'İllüzyonun Efendisi Sihirbaz Sabata' olarak bilinen Nevzat Güner'in gösterisini halkla iç içe izlediler.

BU YIL 200 İFTAR SOFRASI KURULACAK

Ramazan ayının rahmet, bereket, gönüllerin yumuşadığı ve yardımlaşmanın arttığı bir ay olduğuna dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 30 Mart tarihinden sonra ikinci Ramazan ayını geçirdiklerini, Büyükşehir, Karesi ve Altıeylül belediyelerinin, Balıkesir'de her gün 7 ayrı mahallede iftar sofraları kurduğunu söyledi. Ramazan süresince yaklaşık 200 iftar sofrası kurulmuş olacağını ifade eden Başkan Uğur, "Ramazan ayında eski geleneklerimiz devam ediyor. Şu anda yaz Ramazanı geçiriyoruz, günler uzun ama görüyoruz ki havada bir serinlik var. Allah oruç tutmamız için yardım ediyor. Belediyelerimiz artık çok kaliteli iftarlar veriyor. Porselen tabaklarda, çatalıyla bıçağıyla kuyruk bekletmeden iftar veriliyor" dedi.

HALK ETKİNLİKLERE AİLECE KATILIYOR

Balıkesir'de üç belediyenin etkinlikleriyle Ramazan ayının çok güzel geçtiğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, her gün ilçede Kur'an okunduğunu, sokak iftarlarının olduğunu, iki farklı alanda hocaların dualar okuduğunu, birbirinden güzel sahne şovlarının yapıldığı etkinliklerin devam ettiğini söyledi. Balıkesir halkının etkinlere yoğun bir katılım gösterdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Havaların da güzel olması nedeniyle halkımız etkinliklerimize yüksek katılım gösteriyor. Özellikle sokak iftarlarımızdan ve teravih namazının ardından vatandaşlarımız ailece etkinliklerimize katılıyor. Biz üç belediye birden sokaktayız. Biz sanatın hayata renk verdiğini düşüyoruz. Kültürel faaliyetler, şehirciliğin en önemli özeliklerinden birisidir. Böyle manevi bir ortamda, olabildiğince halkımızın sokağa çıkıp sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılmalarını, çocuklarlarımızın eğlenmesini, herkesin huzurlu bir ramazan ayı geçirmesini istiyoruz. Biz sadece evlerinde iftar sofrası kuramayan insanların karnını doyurmak amacıyla iftar düzenlemiyoruz. Bizim iftarlarımızda, mahallede komşuluk hukukunun üzerinde duruyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA ANILAR BIRAYORUZ"

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanların belirli bir yaşa gelince 'Ah eski Ramazanlar' diyorlar ama şu anda da çocuklarımız güzel bir Ramazan geçiyor. Onlar da yaşlandıkça 'Ah o eski ramazanlar' diyecekler. Bizim Ramazan etkinliklerimiz 7'den 70'e her kesime hitap ediyor. Kur'an-ı Kerim tilavetinden çocuklarımızı eğlendiren çok farklı faaliyetlerimiz var. Suda çarpışan oto, zıpzıp, langırt, 12 boyutlu simülatör, şişme kaydırak, hacıvat-karagöz, palyaço, illüzyon gösterileri gibi çocuklarımıza, 'Geçmişte biz bunları yapıyorduk' diyebileceği çok fazla anı bırakıyoruz."