15/07/2015

Karesi'nin mezarlıkları bayram ziyaretlerine hazırlanıyor

Karesi Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle ilçedeki tüm mezarlıklarda temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları yapıyor.

Vatandaşların bayram öncesi ve bayram süresince en yoğun olarak ziyaret ettiği mekânlardan biri olan mezarlıklar, Karesi Belediyesi ekiplerince temizlendi. Son olarak kırsal mahallelerden Taşkesiği Mahallesi ile Beyköy Mahallesi'nde bulunan mezarlıklarda çalışma yapan belediye ekipleri, mezarlık temizliği kapsamında yabani otlar ve kurumuş dalları temizlemenin yanı sıra genel çevre temizliği ile haşere ile mücadele çalışmaları da gerçekleştiriyor. Tüm mezarlıklarda gerçekleştirilen genel bakım ve temizlik çalışmaları program dahilinde sürdürülürken, bu çalışmalarla birlikte mezarlıklarda hem eksikler tamamlanmış, hem de rutin çalışmalar aksamadan gerçekleştirilmiş oluyor. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz, ferah ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirebilmelerini hedefleyen Karesi Belediyesi, arife günü ve bayram süresince vatandaşların, vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri aldı.