15/09/2015

Karesili öğrencilere 6 aylık Almanya stajı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve kardeş şehir Schwabisch Hall'den gelen Alman Heyet, iki belediyenin 2016-2017'de ortak yapacağı etkinliklerin planlamasını yaptı.

Karesi Belediyesi ile Almanya'daki kardeş şehri Schwabisch Hall Belediyesi arasındaki bağlar kuvvetleniyor. Karesi Belediyesi tarafından fahri hemşehri ilan edilen Schwabisch Hall Mevlana Cami Yaşatma Derneği Başkanı Karesi Belediyesi meclisi tarafından fahri hemşehri ilan edilen Aydın Çelik, Schwabisch Hall Belediyesi'nden Dr. Karin Eißele-Kraft ve Georg Kistner, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti.

İki kardeş şehir arasında 2016 ve 2017 yılları arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerin planlamasının yapıldığı toplantıda Alman heyet, Schwabisch Hall'de her yıl gerçekleştirilen Gençlik Festivali'ni Karesi'de yapmayı arzu ettiklerini ifade etti. İki belediye arasında yapılacak ikili değişim programıyla en az 30 öğrencinin 6 ay sürecek staj için Almanya'ya gönderilmesi ile ilgili konunun da görüşüldüğü toplantıda, iki kentin insanlarının tanışması ve kaynaşması için etkinliklerin yapılması planlandı.