17/03/2015

Karesili muhtarlar çağa ayak uyduracak

Karesili muhtarlar  çağa ayak uyduracak

Karesi Belediyesi bünyesinde kurulan Karem Akademi, muhtarlara yönelik internet erişimi ve e-posta yönetimi kursu açtı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kursun sonunda muhtarların belediyeye gelmeden bir çok işi, kısa sürede belgeli olarak çözüme kavuşturacağını söyledi.

Karesi Belediyesi, gelişen ve büyüyen Karesi İlçesi’nin işgücü potansiyelini iyileştirmek için kurduğu Karem Akademi, kırsal mahalle muhtarlarına internet erişimi ve e-posta yönetimi kursu açtı. İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi'nde iki sınıf olarak açılan kursta 35 kırsal mahalle muhtarı 56 saat eğitim görecek. Kırsal mahalle muhtarlarının eğitim sürecini tamamlamasının ardından merkez mahalle muhtarlarına da kurs açılacak. Bu kursların bitiminde başarılı olan muhtarlar sertifika almaya hak kazanacak.

MUHTARLAR KURUMSALLAŞIYOR

Kursun ilk gününde muhtarları yalnız bırakmayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, muhtarların bu eğitim sayesinde belediyeye gelmeden muhtarlıklarında birçok işlemi kolayca halledebileceklerini söyledi. Başkan Yılmaz, "Her şey kayıt altında olacak. Kurduğumuz belge yönetim sistemi ile sizin de bizim de imzalarımız elektronik ortamda olacak. Burada aldığınız eğitim sayesinde vatandaşın bir işlemini yaptığınızda anında 'ben resmi evrakı hemen gönderdim, sen git işlemlerini yap diyebileceksiniz.' İnşallah teknolojinin hayatımızdaki pozitif katkılarını ilk kullanan muhtarlar siz olacaksınız" dedi. Ayrıca Başkan Yılmaz, ilçedeki bütün muhtarlıklarda aynı kurumsallığın yansıtılacağını söyledi.