17/11/2016

Karesili kadınlar Kosova'da halı dokuma ve tel kırma öğretiyor

Karesi Belediyesi, Türkiye ve Kosova ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak bir çalışmaya imza attı. Karesi Belediyesi Geleneksel Türk El Sanatları öğretmenleri, Gjakova’da Priştine Yunus Emre Enstitüsü tarafından başlatılan ipek halı dokuma ve tel kırma kursunda Gjakovalı kadınlara eğitim verdi.

Karesi Belediyesi, Priştine Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kosova Gjakova’da başlatılan halı dokuma ve tel kırma kurslarına destek verdi. Karesi Belediyesi Geleneksel Türk El Sanatları öğretmenleri Serdil Okumuş ve Ebru Deniz, T.C. Priştine Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Karabük ve Karesi Belediyesi, Drenas Kadın Hakları İyileştirme Merkezi ve Medika  Jakova Kadın Derneği  işbirliğinde gerçekleştirilen ipek halı dokuma ve tel kırma kursunun açılış törenine katıldı. Törene ayrıca T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Cem Şen, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Drenas Belediyesi  ve Kültür Bakanlığı yetkilileri katıldı.

KARESİ'YE TEŞEKKÜR

Açılan kurslara Karesi Belediyesi ile Karabük Belediyesi'nin destek verdiğini ifade eden Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, "İnşallah bu kursumuz Türkiye-Kosova ilişkilerinin çok daha ileriye gitmesine vesile olur. Bu kursun düzenlememizde emeği geçen proje ortaklarımıza, Karabük ve Karesi belediyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra başka faaliyetlerde de birlikte oluruz" dedi.

İLİŞKİLER PEKİŞECEK

Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise katkılarından dolayı Karesi ve Karabük belediyelerine teşekkür ederek, "Bugün burada iki halk arasındaki ilişkileri çok daha pekiştirecek çok önemli bir etkinliği başlatıyoruz, sizler bu halıları dokurken atacağınız her ilmekle iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştireceksiniz. Drenaslı kadınlarımızda bir meslek sahibi olacak, bundan sonra da sizlerle omuz omuza olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.  Konuşmaların ardından kursun açılış kurdelesi kesilirken, ilk ilmeği de Büyükelçi Kıvılcım Kılıç attı.