05/05/2015

Karesili çocuklar bilgisayarda değil, sokakta oynuyor

Karesili çocuklar bilgisayarda değil, sokakta oynuyor Karesi Belediyesi'nin de ortaklarından olduğu Karesi Çocuk Oyunları Şenliği başladı. Çocuklar proje sayesinde mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, tombik, yakan top, dokuz taş gibi oyunları öğreniyor.

Karesi Belediyesi'nin de ortaklarından olduğu ve "Çık Dışarıya Oynayalım" sloganıyla düzenlenen Karesi Çocuk Oyunları Şenliği başladı. 4 ile 8 Mayıs tarihleri arasında Karesi İlçe müsabakalarının gerçekleştirileceği Karesi Çocuk Oyunları Şenliği, Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde başladı. Sanal dünyada hapsolmuş çocukları yeniden sokaklara kazandırmak ve gelenekleri yaşatmak adına başlatılan proje sayesinde çocuklar unutulmaya yüz tutmuş; mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, tombik, yakan top, dokuz taş gibi oyunları öğreniyor. 8 Mayıs'a kadar sürecek olan ilçe müsabakaları 14 Mayıs'ta Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde yapılacak olan final ile son bulacak.