23/03/2015

Karesi'de yaşlılara saygı haftası kutlandı

Karesi Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Halk Sağlığı Günleri kapsamında Karesi AVM'de "Kemik Erimesi Eğitim Semineri" düzenledi. Doç. Dr. Nilay Şahin'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde  Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak yalnızca sosyal bir sorumluluk değil, yaşlılarımıza olan vefa borcumuzdur" dedi.

Balıkesir Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nilay Şahin, görsel materyallerle katılımcılara konu hakkında eğitim verdi. Doç. Dr. Nilay Şahin özellikle kemik erimesinin nedenlerinin başında; menopoz, yaşlılık, genetik hastalıklar, hormonlar, mide-bağırsak hastalıkları, kan hastalıkları, romatizmal hastalıklar, sinir sistemi hastalıkları, felç, sinir hasarı, böbrek yetmezliği, KOAH, hareketsizlik, ilaçlar, kötü diyet, hamilelik, kırık kemik iltahabı ve bağ kopmalarının geldiğine dikkat çekti.

KARESİ'NİN YAŞ ORTALAMASI 37.6

Seminerde katılımcılara hitap eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye olarak insanların hayatını kolaylaştırmak ve insanlara hizmet etmenin öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi. Halkın sağlığı ile ilgilenmek veya halkın bilinçlenmesine yardımcı olmak zorunda olduklarına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Balıkesir, 1300 yılında insanların toplu olarak yaşamaya başladığı bir bölgedir. Yaşadığımız şehrin ismi Karesi Beyliği iken 1936 yılında yayımlanan resmi bir genelge ile Balıkesir adını almış. Biz de göreve geldikten sonra halkımızın kimlerden oluştuğunu, yaş grubu ne olduğunu belirledik. İncelemeyi sayısallaştırınca, şehrimizdeki yal ortalamasının 37.6 yaş olduğunu gördük. Biz, bizleri büyüten yeni nesillere hazırlayan yaşlılarımızla ne yapabiliriz ve hayatlarını nasıl kolaylaştırabilirizi düşünmeye başladık. Yaşlılarımızı hayata katılmalarını sağlayıp, sağlık problemlerini önceden tahmin edip önceleyici tedbirler alabiliriz" dedi.

BİZ SAĞLIĞIN EĞİTİM BOYUTUNDAYIZ

Yaşlı kelimesinin aslında çok kullanılmaması gereken bir kelime olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Ruh yaşlanmıyor, ruh yaşlanmıyorsa bedenle ilgisini kurmanın manası yok. Ruhumuz hep genç. Devletin halk sağlığı müdürlüğü, il sağlık müdürlükleri var. Bizde bu durumda sağlığın eğitim boyutunda yer alabiliriz. Doğru bilgi hayatımızı pozitif yönde değiştirebiliyor" dedi.

Seminerin sonunda yaşlılara Türk Sanat Müziği konseri verildi.