11/03/2016

"Karesi'de yanan bilim ışığı dünyayı aydınlatacak"

Rahmi Kula Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Bilim Fuarına katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bilimin günlük hayatla ilişkilendirildiği ve bilim kültürünün yaygınlaştırılması adına oluşturulan bilim yuvasının gurur verici olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, Karesi'de yanan bilim ışığının dünyayı aydınlatacağını vurguladı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Rahmi Kula Anadolu Lisesi (RKAL) öğrencilerinin hazırladığı 4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katıldı. RKAL Kapalı Spor Salonu'nda 48 proje, 90 öğrenci ve 23 öğretmen ile birlikte hazırlanan fuarda birbirinden yaratıcı projeler dikkat çekti. Almanca, Biyoloji, Coğrafya, Edebiyat, Fizik, Matematik, İngilizce, Tarih, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Kimya dallarındaki projeler sunumlarla Başkan Yılmaz'a anlatıldı. Tek tek projeler hakkında bilgi alan Başkan Yılmaz, parmak izi,  görünmez yazı gibi öğrencilerin keşfettiği projeleri kendisi de deneyerek test etti.

"BİLİM YUVASI OLMASI GURUR VERİCİ"

Öğrencilerin çok yaratıcı olduğunu ve etkilendiğini dile getiren Başkan Yılmaz, Balıkesir'de bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak oluşturulan bilim fuarlarını her zaman desteklemeye hazır olduklarını söyledi. Öğrencilerin kendi ilgi alanları doğrultusunda  belirledikleri konular üzerinde araştırma yapmaları ve sonuçlarını sergileyebilmelerinin önemine değinen Başkan Yılmaz, "RKAL'in öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir bilim yuvası olması gurur verici. Bilim fuarında; bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması konusunda büyük bir başarıya imza atılmış. Karesi'de yanan bilim ışığı dünyayı aydınlatacak" dedi.

ÖĞRENCİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR
Öğrencilere bilimsel proje yapma, paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların oluşturulması konusunda Karesi Belediyesi olarak her zaman desteğe hazır olduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, bilim fuarında bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması ve gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bu fuarın büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

GERİYE DÖNMEK İÇİN GİDİN

Balıkesir'de öğrencilerin bilim ile ilgilenmesinden memnun olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Öğrencilere çalışın, iyi üniversiteler kazanın ve beyaz yakalı olarak yeniden Balıkesir'e dönün ve hep birlikte üretelim, hep birlikte Balıkesir'i geliştirmeye devam edelim" dedi.