29/09/2015

Karesi'de yağmurun olumsuz izleri siliniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ekipleri, pazartesi akşam saatlerinde ilçe genelinde yaşanan sağanak yağmurun neden olduğu su baskınlarına, çevre kirliğine kısa sürede müdahale etti. Evi su basan vatandaşlar otellere yerleştirildi.

Balıkesir'in Karesi İlçesi'nde pazartesi akşam saatlerinde, yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağmur nedeniyle bazı evlere su basarken cadde ve sokaklar da balçık ile kaplandı. Metrekareye 21.6 kilogram yağış düşen Karesi İlçesi'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ekipleri mesai saati gözetmeksizin tüm birimleri ile çalıştı. Karesi Belediyesi 444 99 10 numaralı çağrı merkezine gelen yardım talepleri, belediye ekiplerince yerinde tespit edilerek müdahale etti.

Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yağışın olduğu saatlerden itibaren Ali Hikmetpaşa Mahallesi'nde bir evi su bastığını tespit etti. Su basan evin temizliği Karesi Belediyesi ekipleri tarafından yapıldı. Mağdur vatandaşlar otellere yerleştirildi. Ayrıca Zabıta ekipleri yağmur nedeni ile yollarda yerinden çıkan logar kapakları için de güvenlik önlemi aldı.

Sağanak yağış nedeniyle devrilen ağaçlar ile kopan ağaç dalları da Karesi Belediyesi ekiplerince temizlendi.

Vatandaşların mağduriyetinin ortadan kaldırılması adına ilçenin bazı noktalarında çalışmalara devam eden ekipler yağmur sonrası hasar tespit ve onarım ile temizlik çalışmaları yürütüyor.