06/08/2015

Karesi'de kırsal mahalleler şehre dönüşüyor

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karacaören Mahallesi'nde kilit parke taşı döşenen yolları inceledi. İnceleme esnasında Başkan Yılmaz'ı yolda gören tekerlekli sandalye kullanan Seyad Çiftçi, "Bozuk yollardan, çamurdan evimde mahkumdum, şimdi kuşlar gibi özgür oldum, mahallemin her yerini gezebiliyorum" diyerek teşekkür etti.

Karesi Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Başkan Yücel Yılmaz'ın "Karesi'de kimse çamura basmayacak" talimatı üzerine ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde asfalt, kilit parke çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehre ekonomik ve sosyokültürel olarak vizyonuyla değer katan Başkan Yılmaz, ekiplerinin özellikle şehir ile kırsal mahalleler arasındaki farkı kaldırmak için hazırlanan projelerin çok daha hızlı bir şekilde hayat geçirmeleri konusunda titiz davranmalarını istiyor. Günü kurtarmak için değil geleceği ve şehri planlayarak yaşadıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, bu çalışmaların daha sürdürülebilir olması için gece gündüz mesai yaptıklarını vurguladı.

ÇİFTÇİ, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Yapılan çalışmaları yakından takip eden Başkan Yılmaz, Karacaören Mahallesi'nde döşenen kilit parke çalışmalarını yerinde inceledi. Toprağın tozundan ve çamurundan kurtulan mahalle, temizliği ve düzeniyle şehirdeki mahallelere adım adım yaklaşıyor. Başkan Yılmaz, Karacaören Mahallesi'nde ekibiyle yolları incelediği esnada tekerlekli sandalye kullanan Seyad Çiftçi adlı vatandaşla sohbet etti. Yıllardır yolları bozuk olduğu için evlerine tekerlekli sandalye ile gitmekte zorlandığını belirten Seyad Çiftçi, "Devletimizden ve başkanımızdan Allah razı olsun, yıllardır karda çamurda engelli arabasıyla gitmek için uğraşıyordum. Hapishaneden farkı yoktu. Mahkum gibi evimde kapalı kalıyordum. Şimdi başkanımız yollarımızı yaptı. Özgür bir şekilde mahallemizde gezebiliyorum. Evime rahatlıkla girip çıkıyorum. Biz bu yolları televizyonlardan Avrupa'daki yollarda görürdük. Sizleri Allah başımızdan eksik etmesin" diyerek teşekkür etti.

Başkan Yılmaz, incelemelerin ardından Karacaören Camii'nde vatandaşlar ile bira araya gelip isteklerini dinledi. Vatandaşlar mahallede yapılan çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdi.