14/12/2016

Karesi'de karla mücadele aralıksız sürüyor

Balıkesir'e beklenen kar yağışı geldi. Kar yağışında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için günler öncesinden 'karla mücadele eylem planı' hazırlayarak, 185 personel ve 28 araçlık kar timi ile teyakkuza geçen Karesi Belediyesi ekipleri, salı gece yağışın başlamasıyla birlikte merkezde ve kırsalda çalışmalarına başladı.

Karla mücadele ekiplerinin kar yağışının ardından başlattığı çalışmalar sayesinde ulaşıma kapalı yol kalmadı. 185 personel ve 28 araç ile 24 saat boyunca hizmet veren belediye ekipleri, yağış süresince Karesi'de kar ve buzlanma ile mücadele etmeye devam edecek.

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI
Yolların kapanmaması, kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan kar timi, ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da gün boyunca çalıştı. Yaya güvenliğini sağlayacak tedbirleri de alan ekipler, buzlanmadan dolayı oluşabilecek tehlikelerin önüne geçmek, ulaşım ve günlük yaşamın aksamaması noktasında yağışın başladığı salı gece saatlerinden itibaren vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda da kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Belediye yetkilileri vatandaşların yağış boyunca yaşanacak olumsuz durumları Karesi Belediyesi'nin 444 99 10 numaralı Çağrı Merkezi'ne iletmelerini istedi.

MUHTARLARLA İLETİŞİM HALİNDEYİZ
Merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Karla mücadele ekiplerimiz hazır. Ana arterlerimizde ulaşımın aksamaması için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Olumsuz bir durum ile karşılaşan vatandaşlarımızdan da 444 99 numaralı çağrı merkezimize ulaşmalarını istiyoruz" dedi.