21/07/2015

Karesi'de kara mazotun yerini teknoloji aldı

Karesi Belediyesi, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak için haşere ile hızlı ve etkin bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Başkan Yücel Yılmaz, "Kara mazot devri bitti, bizim amacımız; bilgi ve teknolojiyi kullanarak insan ve çevre sağlığını önemseyen anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

Karesi Belediyesi sağlıklı çevre için merkez ve kırsal mahallelerdeki haşere ile mücadelenin yanı sıra tüm cami, ibadethane ve kamu kurumlarında dezenfekte çalışmalarını da sürdürüyor. Yıllardır havaya mazot atılarak haşere ile mücadele dönemi sona erdi. Türkiye'de eşine az rastlanır bir uygulama ile haşere daha oluşmadan oluşabilecek bölgeler haşerenin türüne göre ilaçlanıyor. Yapılan bu çalışmalar sayesinde haşerelerin neden olduğu veba, sıtma, tifüs, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi bir çok hastalıklar nedeni ile insan kayıpları minimuma indiriliyor. Karar Destek Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi tabanlı olarak yürütülen süreçte; 21 personel, 10 adet çift kabin kamyonet, 1 adet 4x2 ilaçlama aracı, 1 adet 8x8 arazi aracı, 2 adet robotize araç, 6 adet ULV cihazı, 4 adet kanal sisleme cihazları ile haşere ile mücadele yapılıyor.

"MERKEZ VE KIRSAL AYRIMI YAPMIYORUZ"

Kullanılan ilaçların tamamının biyolojik ve Sağlık Bakanlığı onaylı olduğunu vurgulayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çalışmaların zamanında ve bilimsel verilere dayanılarak yürütüldüğünü söyledi. Başkan Yılmaz, "Amacımız; bilgi ve teknoloji kullanarak insan ve çevre sağlığını önemseyen anlayışla çalışmalarımızı sürdürmektir. Haşere ile mücadele kapsamında kaynak taramaları yapıldı. Merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız halk sağlığı konusunda eğitildi ve gereken fiziksel düzenlemeler yapıldı" dedi.